Pamukoğlu, meclistekileri bombaladı

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Trakya turu kapsamında dün Çerkezköy'e geldi. Pamukoğlu, Ak Saray'dan Osmanlıca'ya, bedelli askerlikten teröre kadar iktidara sert açıklamalarda bulunurken, TBM

GÜNDEM 14.12.2014 17:40:00 0
Pamukoğlu, meclistekileri bombaladı

Trakya turu kapsamında biri dizi ziyarette bulunmak üzere Tekirdağ’a gelen Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nun ilk durağı Çerkezköy oldu. Pamukoğlu, Çerkezköy ziyaretinde Bedelli Askerlik’ten Osmanlıca tartışmaşlarına, Ak Saray’dan dış politikaya birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bedelli askerlik kanunun kabul edilemez olduğunu söyleyen Pamukoğlu, Osmanlıca hakkında da “Öyle bir dil yok.” dedi. AK Saray hakkındaki görüşleri sorulan Pamukoğlu, “AK mı, kaçak mı?” diye karşılık verdi.  

 

 

PAMUKOĞLU’NA KOLUNU İMZALATTI

Çerkezköy gişeler mevkinde HEPAR Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Agas, İlçe Yönetimi ve partililer tarafından karşılanan Osman Pamukoğlu, konvoy eşliğinde partisinin Çerkezköy Teşkilat Binası’na geldi. Pamukoğlu, önce kitaplarını imzaladığı partililere, daha sonra rozetlerini kendi elleriyle taktı. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, 13 yaşındaki Pınar Kaymaz ve 68 yaşındaki Arife Yaman’a da rozetlerini takmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Osman Pamukoğlu’nu çok sevdiğini belirten 13 yaşındaki Pınar, Pamukoğlu’ndan kolunu imzalamasını istedi. Pamukoğlu da küçük kızın bu isteğini geri çevirmeyerek kolunu imzaladı.

 

 

BEDELLİ ASKERLİK KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL

Ziyarette ülke gündemine dair açıklamalarda da bulunan Osman Pamukoğlu, basın mensuplarının “Bedelli Askerlik konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Tam adamına sordunuz” diye cevap verdi. Pamukoğlu, “Bu kanun adaletsizliğin, eşitsizliğin haksızlığın dik alası. Hele böyle bir dönemde. Bin 300 kilometrelik sınır boyu delik deşik, perişan, güvenliği yok! Fırat’ın doğusunda adamlar neredeyse Devleti ilan etmek üzereler. Dağlar terörist dolu. Tam bu dönemde bunu yapıyorlar. Bunu AKP yapıyor da bunu bir de destekçisi daha var. MHP denilen bir parti var. O da bunla aynı. Aynı dolapta, aynı çanaktan çorba içiyorlar. Parası olan, asker kaçakları askerlik yapmasın, fakir fukaranın çocuğu yurt savunmasına gitsin. Kabul edilebilir bir şey değil. Milletin bütün bunları dikkate alması lazım. Bunu da göreceğiz haziran seçimlerinde” dedi.

 

 

SAHADA HEPAR’DAN BAŞKA PARTİ YOK!

Sahada HEPAR dışında bir partinin olmadığına dikkat çeken Osman Pamukoğlu, “Bunlar Nisan 15’inde Yüksek Seçim Kurulu partileri ve adayları açıklayacak. O zamana kadar bunlar hesap, kitap ahbap çavuş usulü liste, kim listeye girecek kim girmeyecek, onlarla uğraşacaklar. Onların derdi o. Halk diyor ya ‘koltuk’. Bunlar bir şey olsaydı AKP’si, MHP’si, CHP’si bir şey olsaydı bugün HEPAR diye bir şey olmazdı” ifadelerini kullandı.

 

 

OSMANLICA DİYE BİR DİL YOK!

Basın mensuplarının “Son günlerdeki Osmanlıca tartışmaları hakkındaki görüşleriniz nelerdir?” sorusuna “Konuşmaya falan değmez. Türkçe’yi öğrendiniz de Osmanlıca kaldı” diye cevap veren Pamukoğlu, “Osmanlıca diye literatürde bir dil yok. Arapça ve Farsça’nın karışımı bir saray dilidir Osmanlıca. Halk dili değil. Bir Yunus Emre, bir Köroğlu yok. İstanbul’da elit bir grubun sanat ve edebiyat konusunda kullandığı dil. Size okutmadılar mı failatun, mailatun, bilmem ne. Bunlar halkla ilişkisi olan şeyler değil” diye konuştu.

AK SARAY MI KAÇAK SARAY MI

Maliyetinin 5 milyar TL’yi bulduğu iddia edilen Ak Saray hakkındaki görüşleri sorulan Osman Pamukoğlu, “Ak mı, kaçak mı? Her şeyi kaçak, toprağı da kaçak, üstü de kaçak. Ben şunu soruyorum. Bu ne zamana kadar böyle gidecek? Bunun böyle devam edeceğini mi sanıyorsunuz? Zamanı geldiğinde herkes hesabını verecek” dedi.

TERÖRÜ 365 GÜNDE BİTİRİRİZ

İktidara gelmesi halinde Türkiye’de terör olaylarını ne kadar sürede bitireceği sorulan Pamukoğlu, “Bizim için en kolay olan iş o. 365 günde bitireceğiz. Bizim topraklarda kamplar ve yerleri belli mi? Kuzey Irak’ta kampları ve yerleri belli mi? Belli. Peki sizin neyiniz eksik? Sizin siyasi iradeniz yok! Bu işi söküp atacak olan bir istihbarat ve örgütlenme yapınız yok. Bana göre 365 gün bile fazla, ben onu akılda kolay kalsın diye 365 gün şeklinde söyledim” açıklamalarında bulundu.

DIŞ POLİTİKA TAM BİR FİYASKO

HEPAR Çerkezköy İlçe Teşkilatı’ndaki açıklamalarının ardından parti binası önünde gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Osman Pamukoğlu, daha sonra Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Uğur Dershanesi’ni ziyaret etti. Burada ülkenin dış politikası hakkında açıklamalarda bulunan Pamukoğlu, “Dış politika tam bir fiyasko. Bizim kuşağın gördüğü en büyük yalnızlığı yaşıyor ülkemiz. Ortadoğu’nun hali ortada. 2008’de bunları hesap ederek, ön görerek HEPAR’ı kurduk. Bunların derdi koltuk. Bunu en çabuk gençler anladı.” dedi. Pamukoğlu Uğur Dershanesi ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ