Keşan'da vergi rekortmenlerine ödülleri verildi

Keşan TSO, Keşan TB ve İpsala TB tarafından düzenlenen 2013 Vergi Ödül ve Tescil Töreni Bakan Fikri Şahin`in katılımı ile gerçekleştirildi.

GÜNDEM 12.12.2014 15:05:00 0
Keşan

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası), Keşan TB (Ticaret Borsası) ve İpsala TB (Ticaret Borsası) tarafından düzenlenen “2013 Tescil ve Vergi Ödül Töreni”, gerçekleştirildi.

Şapçı Ağadayı Tesisleri’nde başlayan törene, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, TEPAV (Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı) Direktörü Prof. Dr. Necdet Budak, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, Keşan ve İpsala oda, borsa yöneticileri ve işadamları katıldı.

BU TABLO BİR İŞADAMI OLARAK BENİ GURURLANDIRIYOR

Programın açılışında konuşan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ise programa katılamayan TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu’nun Ortadoğu Ticaret Merkezi Toplantısı için Amerika’da olduğunu ifade ederek, “Birlik ve beraberliğinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bir ilin kalkınmasının anahtar noktası birlik ve beraberliktir. Marka şehirlerin arkasına bakın bu birliktelik var. Dünya artık değişti, artık iller, ilçeler yarışıyor. Keşan ve İpsala’da TEPAV’la birlikte proje yapıyorlar. Bunu 3 oda ve borsamız birlikte yapıyor. Bunun Türkiye’de de başka örneği yok. Bu birlik ve beraberliğin bozulmasına asla izin vermeyelim. İkinci tabloda ise başarılı müteşebbislerimizin, girişimcilerimizin ödül aldığı bu tören. Bu ödüller aslında şunu ifade ediyor; işadamlarımız bu bölgenin insanı için çabalıyor. Keşan, Edirne ve ülkemiz için yatırım yapıyorlar, istihdam sağlıyorlar. Kazandıklarıyla memleketlerine vergilerini ödüyorlar. İşte bu tablo bir işadamı olarak beni gururlandırıyor. O nedenle ödül alacak kardeşlerimizi şimdiden tebrik ediyorum.” dedi.

EDİRNE EKONOMİK SIRALAMADA 12’NCİ SIRADA

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de geleceğin bölgeye hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, şunları söyledi: “Bölgemiz tarım bölgesi. Tarım aletlerinin beklide Türkiye’de en güzel kullanıldığı bölgedir. Tarım teknolojisi en çok bu bölgelerde kullanılır. Özellikle İpsala’da 20 bin dekar pirinci olan kişiler var. Bu sevindirici. Türkiye pirincinin yüzde 20’sini, buğdayın yüzde 3’ünü Edirne’den temin ediyor. Bizim pirincimiz, buğdayımız, ayçiçeğimiz tüm Türkiye’ye gönderiliyor. İhracat rakamlarımız her ne kadar düşük olsa bile mideye hitap ettiği için önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü aşka giden yol bile mideden geçermiş. O vesileyle Edirne her şeyiyle mükemmel. Allah üstüne vermiş altına da vermiş. Üstünden fazla altı mükemmel. Altındaki linyit ve kömür yataklarını Allah bu bölgeye bir ikram olarak vermiş. Ben hep konuşmalarımda Edirneliler, Allah’ın torpilli kulları diyorum. 81 il içerisinde Edirne ekonomik sıralamada 12’nci sırada, buda iyi bir rakam. Bu bölgede kişi başına düşen gelir 14 bin dolar civarında. Hele burada Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulduktan sonra buranın değmeyin keyfine.”

BURAYA DOĞALGAZ GELECEK

Konuşmasında hava kirliliğine de değinen Şahin, “Soluduğumuz havanın kalitesi oldukça düşük. Fakat Keşanlılar havanın kalitesine pek bakmıyor. Çünkü ileride bazı sorunlarla karşılaştığında, ‘Sigara paramızı keşke doğalgaza abone olmaya verseydik de, doğalgaz çoktan gelseydi’ diyecekler. Ama inanıyorum ki bakanımız Müezzinoğlu sayesinde buraya doğalgaz gelsin. Keşanlılar istese de, istemese de buraya doğalgaz gelecek. Sadece buraya değil, İpsala’ya gelecek.” Dursun Ali Şahin, Edirne’de ki vergi mükelleflerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

“BAŞIMA İCAT ÇIKARMA” DÖNEMİNDEN “BİR BULUŞTA SEN YAP” DÖNEMİNE GEÇMEK DURUMUNDAYIZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise yeni hedeflerinin üretim olduğunu vurgulayarak, “Hedefimiz şu. Ölçek bazında ne üretebiliyorsak yerli olarak üreteceğiz. Artık kendi Ar-Ge’mizi kendimiz yapacağız. Artık anlayışımız inovatif bir anlayış, yenilikçi bir anlayış olacak. Artık başıma icat çıkarma döneminden bir buluşta sen yap dönemine geçmek durumundayız.” diye konuştu.

İNSANA SAYGILI BİR ÜRETİM YAPACAĞIZ

Yeşil üretime önem verdiklerini kaydeden Işık, şunları söyledi: "İnsana ve çevreye saygılı olmayan bir üretimle devam etme şansımız yok. Son 2014 yılında içimizi yakan iki tane büyük olay oldu. Hatta birkaç tane oldu da üç tanesi herkesin hatırında. Bir tanesi Soma faciası. Kesinlikle yeşil üretimin olmamasının bir sonucudur. İstanbul'daki asansör kazası. İşte en son Ermenek'teki maden kazası. Neden? İnsana saygı duymazsanız, daha çok kazanacağım diye daha önce açılmış bir ocağın altına girerseniz, Allah'ın tabiata koyduğu kanun belli. Bunu insanın değiştirme gücü yok ki. Bu açıdan artık üretim yaparken, üretimimiz insana saygılı olacak. İşçi sağlığı ve iş güvenliği bizim üretim felsefemizin güvenliği olacaktır. Bunun için yapılması gereken masrafları kesinlikle artık bir maliyet olarak görmeyeceğiz. Buna ham madde girdisi gibi bakacağız.”

ERGENE’YE FABRİKALARDAN ATIK SU AKMAYACAK

Ergene Nehrindeki kirliliğe de değinen Fikri Işık, “Üretimi yaparken havayı, suyu, toprağı kirletmeyeceğiz. Bunun ne anlama geldiğini Trakya çok iyi biliyor. Şu anda biz Ergene Havzası’nı temizlemekle ilgili 3 milyar liraya mal olacak projeyi hayata geçiriyoruz. 5 tane organize sanayi bölgesinde 5 tane büyük arıtma tesisi kuruyoruz. Artık organize sanayilerden bir tek gram arıtılmamış, katı veya sıvı deşarj yapılmayacak" diye konuştu.

ÇEVREYE DUYARLI OSB KURULACAK

Keşan’dan gelen Gıda İhtisas OSB talebini olumlu bulduğunu ve bu bölgede başka bir Gıda İhtisas OSB olmadığını da aktaran Işık, müjdeli haberi vererek, şunları söyledi: “Yenilikçi ve yeşil üretim olacak diyoruz. Bizde size nasıl yardımcı olacağız? Siz diyorsunuz ki, ‘Bize Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurun.’ Arkadaşlarımız geldiler, durumu incelediler. Önerilen alan tarım alanı değil, kamulaştırma da yok. Bu bölgede de başka Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yok. Siz üretmek istiyorsunuz. Bir yanınız Balkanlar, bir yanınız İstanbul.  Bizim önümüzü açık, biz üretelim diyorsunuz. O zaman hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra müsteşar yardımcımla her türlü çalışmayı yürüteceksiniz. Biz de her tıkandığınız noktada sizlere yardımcı olacağız. Allahın izniyle en kısa sürede mevzuat çerçevesinde çevreye ve insana duyarlı bir Organize Sanayi Bölgemizi, Trakya’da yani Keşan’da kuracağız. Burada çok büyük avantajınız var. Avrupa’ya açılan kapısınız, İstanbul’un komşususunuz.”

KEŞAN TİCARET BORSASI TESCİL TÖRENİ

Konuşmaların ardından ise Tescil ve Vergi Törenine geçildi. İlk olarak Keşan Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası’nın tescil töreni yapıldı. Keşan Ticaret Borsası’nın tescil töreninde en çok tescil yapan Edirne Köy Koop Birliği adına Ahmet Erken, ikinci Ermiş Et ve Besicilik Firması adına Halit Ermiş, üçüncü Ahmet Eler, dördüncü Yalçınlar Et ve Gıda firması adına Fatih Yalçın ve beşinci Yayla Turizm firması adına Güntaç Uslu, altıncı Sakarya Tarım Ürünleri adına Süleyman Sakarya, yedinci Günerler İthalat adına Gökhan Güner, sekizince Habil Ataman, dokuzuncu Yörükoğulları Gıda adına Cenk Ongun ve onuncu Topaloğlu Zahire Firması adına Hasan Topaloğlu’na plaketlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük verdi.

İPSALA TİCARET BORSASI TESCİL TÖRENİ

İpsala Ticaret Borsası’nda en çok tescil ücreti ödeyen birinci firma Sezon Pirinç, firması adına Sözer Ankara, ikinci Girginler Zahire şirketi adına İbrahim Girgin, üçüncü Soylu Tarım Şirketi adına Mahmut Ada, dördüncü Kale Madencilik adına Barış Kale, beşinci İnce Tarım şirketi Salih İnce, altıncı İpsala TMO adına Mehmet Demir, yedinci Petmezci Pazarlama adına Mehmet Petmezci, sekizinci Akerman Şirketi adına Mehmet Kerman, dokuzuncu Sezerler Gıda adına Necmi Sezer ve Mustafa Direk ile Mustafa Karasu’ya da plaketlerini, Bakan Işık verdi.

VERGİ ÖDÜL TÖRENLERİ

Tescil töreninden sonra 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödülleri verildi. Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, moderatörlüğünü yaptığı törende konuşarak, vergi sıralamasından da bahsederek, şunları söyledi: “Edirne il genelinde ilk 100 vergi sıralamasında 40 firmanın Hamzadere bölgesinden olduğunu hatırlatmak istiyorum.” Daha sonra kurumlar vergisi sıralamasına giren ilk 20 firmaya ödülleri Bakan Işık ile törene katılanlar tarafından verildi. Kurumlar Vergisinde sıralamaya girenlere verilen ödüllerin ardından ise 2013 yılında gelir vergisi sıralamasına giren 20 kişiye plaketleri verildi. Törende son olarak yurt dışına ihracat yapan ilk 5 firma ve en çok istihdam sağlayan 5 firmaya da Fikri Işık tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra ise Enez ve İpsala’da da Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi’nde sıralamaya giren firmalar protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.

ORGAN BAĞIŞINDA BULUNANLARA SERTİFİKA VERİLDİ

Plaket töreninin ardından ise Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla yapılan Organ Bağışı Kampanyası sertifika törenine geçildi. Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, Keşan’da organ bağışına duyulan hassasiyetin önemini vurgulayarak, “Organ bağışı çok önemli bir konudur. Bu konuda Sağlık Bakanlığı olarak çok ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Sadece organ taşımak üzere bir uçak ambulans hazırlıyoruz. Her şeyimiz var sadece bağışçımız yok. Geçen yıl sadece 2 bin insan organ nakli beklerken vefat etti. O nedenle organ bağışı çok önemlidir. İnsanı yaşatmak organ bağışıyla mümkündür. Bu anlamda bu fertlerin böyle bir duyarlılıkta bulunması çok önemli ve örnek bir davranıştır. Çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Ardından organ bağışında bulunan iş adamlarına plaketleri ve sertifikaları verildi.

OSB DOSYASI TESLİM EDİLDİ

Törende son olarak Keşan’a yapılması düşünülen OSB (Organize Sanayi Bölgesi) ile ilgili hazırlanan raporların bulunduğu dosya teslimi edildi. Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ile tüm siyasi parti temsilcileri, oda ve borsa temsilcileri, esnaf odaları temsilcileri ile Keşan’ın önde gelen iş adamları tarafından, hazırlanan OSB dosyası Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a teslim edildi. Bakan Fikri Işık, “Dosyayı teslim etmenize gerek yok. Zaten ben Keşan’a Gıda İhtisas OSB’nin kurulacağını söylemiştim. Bu konuda müsteşar yardımcımız gerekli çalışmaları yapacaktır.” dedi. Daha sonra ise günün anlam ve önemi nedeniyle Bakan Fikri Işık’a plaket hediye edildi. 

Marmara Haber