Büyükşehir Hayrabolu binasını da açtı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayrabolu Hizmet binası törenle hizmete açıldı.

GÜNDEM 11.12.2014 17:56:00 0
Büyükşehir Hayrabolu binasını da açtı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde uygulamaya koyduğu ve her hafta bir ilçede gerçekleştirilen ‘Hizmet Kervanı’ kapsamında dile getirdiği ‘Her ilçede büyükşehir hizmet binaları olacak’ sözü Hayrabolu’da da gerçek oldu.

HAYRABOLU HİZMET BİNASI DA AÇILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerdeki beşinci hizmet binası Hayrabolu’da açıldı. Açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin beşinci Hizmet Binası’nı Hayrabolu’da açmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Albayrak, “Her beldemiz her köyümüz bizim için çok değerli ancak Hayrabolu’nun ayrı bir yeri var. Mevcut yüzölçümüne göre en büyük tarım arazisine sahip ilçemiz. Hayrabolu’da yapacağımız projelerde bu faktörü de ön planda tutacağız. Ama şunu çok iyi bilmenizi istiyorum ki gerek Fehmi Başkan gerek Ben kitapçığımızda ne vaad ettiysek hepsini yerine getireceğiz. Hatta ortak projelerimizi de yapacağız hatta Hayrabolu Belediyesi’nin yeterli olmadığı durumlarda da Büyükşehirin desteği her zaman burada olacak.”diye konuştu.

DEVLETİN MALINI NAMUSUMUZ GİBİ KORUYACAĞIZ

Göreve geldiği günden itibaren 11 ilçeyi, mahalle ve köyleri sürekli gezdiğini hatırlatan Albayrak, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızla sürekli iç içe olmaya çalışıyorum. Halkımız büyükşehirden hizmet bekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben, tüm ekibim ve tüm ilçe belediye başkanlarım ile birlikte Saray’ın Sefaalan’ından Şarköy’ün Terziköy’üne kadar insanlarımıza en iyi hizmeti götürebilirsek en büyük mutluluğu da biz yaşayacağız. Geldiğimiz noktada artık bir eksiğimiz kalmadı. Güçlüyüz. Her türlü hizmeti yapabilecek gücümüz ve maddi imkanlarımız var. İnancımız ve azmimiz de var. Ama bütün bunları sağlayabilmek için bir zamana ihtiyacımız vardı. 5 sene sonra bize verdiğiniz oyları ananızın ak sütü gibi size helal ettireceğiz. Bize verilen devletin malını namusumuz gibi koruyacağız. Halkımızdan biraz sabır istemiştik. İnşallah bu sabırlarının karşılığını yılbaşından sonra fazlasıyla görecekler. Biz bunu yapmaya mecburuz.”

Albayrak konuşmasını, “Hayrabolu hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin başta TESKİ olmak üzere en önemli birimleri Hayrabolu halkına hizmet etmek için bu binada hazır olacak.”sözleriyle tamamladı.

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ise açılışta yaptığı konuşmada, “Böyle bir Büyükşehir Belediye Başkanı’na sahip olmaktan dolayı çok şanslıyoz. Kadir Başkan ile birlikte Hayrabolu’da önemli çalışmalara imza atacağız.”

HAYRABOLU’YA ÜÇ PROJE

Daha sonra TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta da bir konuşma yaparak Hayrabolu’da atık su arıtma tesisi, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı ve su şebeke hattı olmak üzere 3 önemli projenin bitme aşamasına geldiğini ve 2015 yılında hayata geçirileceğini söyledi. Konuşmaların ardından kurdela kesilerek Hayrabolu Hizmet Binası hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta ve Genel Sekreter Murat Yazan ile birlikte binayı gezerek incelemelerde bulundu ve çalışma sistemi ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Marmara Haber