Kadın Vali'den Kadınlar Günü mesajı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Atatürk'ün sözlerine yer vererek, kadınların toplumsal yaşama katılımının önemine vurgu yaptÄ

GÜNDEM 8.12.2014 17:29:00 0
Kadın Vali

Vali Civelek yayımladığı mesajında şunlara yer verdi: “5 Aralık 1934 yılında Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmiştir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilen 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız toplumsal yaşamın tüm alanlarında (sosyal, ekonomik, siyasal vb.) başarıyla yer almışlardır.”

KADINLARIN ÜLKE KALKINMASINDAKİ ÖNEMİ

Atatürk’ün kadınlara ilişkin sözlerine yer veren Civelek, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça öteki yarısı göklere yükselebilsin.’ ifadesi kadınlarımızın toplumsal yaşama katılımının ülke kalkınması açısından önemini belirtmektedir.”dedi.

Vali Civelek, açıklamasını “Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verildiği bu anlamlı günlerini en içten duygularımla kutluyor, sağlık, huzur ve başarılar diliyorum.” temennisi ile tamamladı.

Marmara Haber