PERYÖN, Çerkezköy'de ilk kongresini yaptı

PERYÖN Trakya Şubesi İnsan Yönetimi Kongresi'ni bu yıl Çerkezköy'de gerçekleştirildi. 8'ncisi düzenlenen kongrenin teması 'Yetenek Yönetimi' konusu oldu

GÜNDEM 7.12.2014 13:10:00 0
PERYÖN, Çerkezköy

PERYÖN Trakya Şubesi’nin ‘Yetenek Yönetimi’ temalı 8’inci İnsan Yönetimi Kongresi ilk kez Çerkezköy’de gerçekleştirildi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda yapılan kongreye katılım yoğun oldu.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

ÇOSB Konferans Salonu’nda saat 09.00’da başlayan Kongre’nin sunuculuğunu ünlü sanatçı Fatih Mühürdar yaptı. Kongreye, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Sami İkizler ve Nalan Çolak, Çerkezköy Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Yücel İnce, Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol, sanayiciler ve PERYÖN Trakya Şubesi üyeleri katıldı.  

 

 

BİZİM İÇİN BÜYÜK MUTLULUK

Elite Dans Grubu’nun gösterisi ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını ise ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan gerçekleştirdi. Özdoğan, “Böylesine önemli bir organizasyonun, bölgemiz konferans salonunda yapılıyor olması bizim için büyük mutluluk. Özellikle de ‘Yetenek Yönetimi’ gibi önemli bir konunun ele alındığı kongreye ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

 

 

TRAKYA’YA IŞIK TUTACAK

Yetenek Yönetimi konulu insan yönetimi kongresinin Trakya sanayicisine ve iş adamlarına ışık tutacağına inandığını kaydeden Özdoğan, “Herkesin bildiği gibi bölgemizde nitelikli eleman ihtiyacı var. Bu ihtiyaca cevap verebilmek adına bölgemize bir Anadolu Teknik Lisesi kazandırdık. Şu anda 4 bölümde 300 öğrencimiz var. Önümüzdeki yıllarda bölüm sayısının da artarak öğrenci sayısının bini aşacağını öngörüyoruz” dedi. Özdoğan, sanayicilerin bu okula sahip çıkması halinde öğrencilerin burada çok kaliteli bir şekilde eğitim alabileceğine dikkat çekti.  

AİLEMİ VE İŞİMİ İHMAL ETTİM

Programda bir sonraki konuşmayı ise PERYÖN Trakya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Özber Çetin yaptı. ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz başta olmak üzere kendisine kongrenin yapılmasında desek olan herkese teşekkür eden Çetin, “Özellikle son bir aydır ailemi ve işimi, kongre çalışmaları nedeniyle ihmal ettim. Çok zor bir süreçti. Biz PERYÖN olarak otellerde kongre yapmanın zorluklarını çok iyi biliyoruz. Sağolsun ÇOSB yönetimimiz bize destek oldu ve ilk kez Çerkezköy’de kongre yapıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

BU GAZ BİZİ NEREYE KADAR GÖTÜRECEK

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ile yaptığı görüşmenin kendisini oldukça motive ettiğini söyleyen Çetin, “Aynı şekilde Çerkezköy Kaymakamımız Metin Kubilay da desteğini esirgemedi. Onlardan aldığımız gazla yola devam edelim dedik. Bakalım bu gaz bizi nereye kadar götürecek” ifadelerini kullandı.  

İŞLETMELER İÇİN İNSAN YÖNETİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Çerkezköy’de böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmanın memnuniyet verici olduğunu söyleyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “Konu insan yönetimi olunca, biz mülki amirlerin de söyleyeceği bazı şeyler oluyor. Bir işletmede en önemli unsur sahip olduğu insan kaynağıdır. İşletmeler için insan yönetimi çok önemlidir” dedi. Çerkezköy’ün önemli bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çeken Kubilay, kalifiye eleman ihtiyacına dikkat çekti.  

HEDEFİMİZ 10 BİN KURSİYER

Özellikle bölgedeki sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyacına cevap verebilmek adına Halk Eğitimi Müdürlüğü kapsamında çalışmalar yapıldığını kaydeden Kubilay, “Bu yıl 67 farklı modülü Halk Eğitimi sistemimize dahil ettik. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak halk eğitimi faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl açtığımız 375 kursumuza toplam 7 bin 900 kursiyer katıldı. Hedefimiz önümüzdeki yıl 500 kurs açmak ve 10 bin kursiyer sayısına ulaşmaktır” diye konuştu.

EĞİTİM KAMPUSU PROJESİNİ ANLATTI

Konuşmasının devamında katılımcılara Eğitim Kampusu projesinden bahseden Kaymakam Kubilay, “İlçemizde bulunan tüm liseleri 135 dönümlük kampus alanında toplayacağız. Çerkezköy’de öğrenci sayısı her geçen yıl ortalama yüzde 8 oranında artıyor. Bu proje sayesinde hem ihtiyaç duyulan derslik sayısını karşılamış olacağız hem de 2’li öğretimden normal öğretime geçebileceğiz” dedi.

296 ÜNİVERSİTEMİZ VAR

Programın bir sonraki konuşmasını ise Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel yaptı. İnsan yönetiminin ne denli önemli olduğunu Türk milletinin acı tecrübelerle öğrendiğini söyleyen Mustafa Yel, “Ülkemiz, insan yönetimi alanındaki yetenekli gençlerinin çoğunu kurtuluş savaşı yıllarında kaybetti. Bu da Avrupa ile aramızdaki makasın iyice açılmasına neden oldu. Bu makasın ancak insan yönetimi ile kapanacağını anlayınca eğitime inanılmaz yatırımlar yapmaya başladık. 123 Devlet 73 de özel olmak üzere toplam 296 üniversitemiz var. Bunların 10 tanesi de dünyanın ilk 500 üniversitesi içindedir” dedi. Yel, konuşmasının sonunda kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

SUNUMLARA GEÇİLDİ

PERYÖN Trakya Şubesi 8’inci İnsan Yönetimi Kongresi, açılış konuşmalarının ardından sunumlarla devam etti. Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve LCW-Özen Mensucat Genel Müdürü Dr. Ahmet Temiroğlu ile Sarbak Metal Yönetim Kurulu Başkanı Andon Arakelyan’ın ‘Sanayici yeteneği nasıl değerlendiriyor’ konulu sunumunun ardından programa 15 dakikalık ara verildi. Aranın ardından kongrede ‘İnsan kaynakları gözüyle yetenek yönetimi, yeteneği gözünden anlarım’ konusu masaya yatırıldı. Kongrenin bu bölümüne de konuşmacı olarak Eczacıbaşı-Baxter İnsan kaynakları Direktörü Aslı Dizdar, Arçelik A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Buket Çelebiöven ve 3 M İnsan Kaynakları Direktörü Öznur Başaran katıldı.

KATILIMCILARA YEMEK İKRAMINDA BULUNULDU

Kongrede, Fasıl Oral’ın ‘Öğrenmeyi yok sayan çokbilmiş organizasyonların geleceği’ konulu sunumunun ardından katılımcılar, Parıltım Restaurant’ta öğle yemeğinde bir araya geldi. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı, Bilirkişi Avukat Cüneyt Danar ve Sigorta Başmüfettişi ÇSG Derneği Başkanı A Sınıfı İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı İsa Karakaş, ‘Torba yasa ve yeni gelişmeler doğrultusunda Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği’ konulu sunum yaptı. Daha sonra ise Kariyer NET Batı Anadolu Birim Müdürü Oğulalp Karataş ve Türkiye’nin ilk görme engelli dağcısı milli atlet Necdet Turhan tarafından da ‘Dağa göz değil yürek tırmanır’ konulu sunum yapıldı.

ÜNLÜ SANATÇILAR DA KATILDI

Prof. Dr. Aytaç Açıkalın ve Sabiha Gökçen Havaalanı İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Hakan Arslan tarafından yapılan ‘Okuldan şirkete yetenek yönetimi’ ve ‘Mobing’ konulu sunumların ardından Yaşama Sanatçısı Saffet Dağdeviren de “Evren olduğu haliyle mükemmeldir, değişmesi gereken sensin’ konulu sunum yaptı. Program Parıltım Restaurant’ta düzenlenen kapanış programı ile devam etti. Kapanış programına TRT Sanatçısı Sami Aksu, Ses Sanatçısı Seyyal Taner ve Sinema Sanatçısı Levent İnanır katıldı. Davetliler kapanış programında canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Haber / Ahmet KARDEŞ