Bakan'dan yabancı uyruklu öğrencilere öğütler

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri 10. Gençlik Kurultayı'nda, öğrencilere seslendi. Müezzinoğlu, yabancı uyruklu öğrencilere öğütler vererek, "Öz değerleri

GÜNDEM 1.12.2014 13:38:00 0
Bakan

BATI TRAKYA GENÇLİK KURULTAYI’NA KATILDI

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Gençlik Kolları tarafından düzenlenen, Batı Trakya Türkleri 10. Gençlik Kurultayı’nda konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi’nde öğrenim hayatlarını sürdüren yabancı uyruklu öğrencilere seslendi. Müezzinoğlu, öz değerler, öz saygı ve öz güvenin yaşam tarzı ile alakalı önemine değinerek, "Önemli olan bakan değil adam olabilmek" diye konuştu.

ÖZ DEĞERLERİNİZ, ÖZ SAYGINIZ VE ÖZGÜVENİNİZ BU ÜÇ KELİMEYİ MERKEZE ALIN

Bakan Müezzinoğlu, öğrencilerin başarılı bireyler olabilmeleri için kendilerine öğütlerde bulunurken, "Gençlere hep üç kelime söyledim. Sevgili gençler, şu üç öz kelimesini hayatınızın her safhasına yerleştirin. Ve hiç tereddüdünüz olmasın ki, bu üç tane öz sizde ne kadar güçlü ise hayatınız o kadar anlamlı, o kadar değerli ve o kadar başarılı olacaktır demeye devam ediyorum. Gençlere de o üç kelimeyi söylüyorum. Kolay olsun diye de üç tane öz. Öz değerleriniz, öz saygınız ve öz güveniniz. Bunu merkeze alın. Bir Batı Trakyalı olarak, bir Türk milletinin mensubu olarak ne olursa, nereye giderseniz gidin bu üç kelime sizinle beraber gitsin. Ama kelimeler gitmesin, yaşam felsefenizin tarzı olarak, hayat felsefenizin tarzı olarak gitsin" dedi.

ÖNEMLİ OLAN BAKAN DEĞİL ADAM OLABİLMEK

Batı Trakya Türkleri için anavatanının önemini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Allah hiç kimseyi vatansız bırakmasın ama anavatansız hiç bırakmasın. Bizim Balkanlar, Batı Trakya birçok farklı coğrafyalar insanın gönlündeki en büyük zenginliktir. Kendinize öz güveniniz güçlüyse, değerlerinize de iyi sahipseniz hiç tereddüdünüz olmasın. Bakan olamayabilirsiniz ama adam olursunuz. Önemli olan bakan değil adam olabilmek" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi Kosova Yerleşkesi’ndeki programının ardından İstanbul’a gitmek için Edirne’den ayrıldı.

İha