Edirne'ye hizmet etmek bir ibadettir

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıl dönümü medeniyle düzenlenen kokteylde konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne'ye hizmet etmek bir ibadettir."dedi.

GÜNDEM 27.11.2014 13:21:00 0
Edirne

Önceki akşam düzenlenen Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kokteylinde, merhum Edirne Valisi Fahri Yücel ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'e, Edirne Belediye Meclisi tarafından ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ verildi. Acar Restaurant’ta verilen resepsiyona, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, eski Edirne Belediye Başkanları’ndan Ratip Kazancigil, Şevki Arman, İbrahim Ay ve Edirne’nin sivil toplum kuruluş başkanları, resmi kurum ve kuruluşların amirleri askeri erkan  ve çok sayıda davetli katıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi ile birlikte konutları kapıda karşıladı.

 

EDİRNE’YE HİZMET ETMEK BİR İBADETTİR

Gecede konuşan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’ye hangi anlamada olursa olsun, hangi unvanla olursa olsun, hangi sıfatla olursa olsun, hizmet etmek gerçekten bir ibadettir. Edirne’ye hizmet etmek gerçekten onurların gururların en büyüğü. Asıl önemli olan, Edirne’yi ne kadar sevebildiğiniz, Edirne’ye ne verebildiğiniz, ne kadar verebildiğinizdir. Hani hep deriz ya ne iş yaptığınız sizin için belki önemlidir ama toplum için, ülke için çok önemli değildir. Önemli olan işinizi nasıl yaptığınızdır. Edirne gerçekten işini layıkıyla yapan hakkıyla yapan yöneticilerle yurttaşlarla insanlarla doludur. Bu anlamda şanslı bir kentiz. Tabi ki Edirneliler bu şansı kendileri de hak ediyorlar. Çünkü Edirne yüzyıllardır Balkanların kapısında bir tarafı ile Anadolu’yu korurken, diğer tarafı ile de Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarının yılmaz bekçileri olmuştur. Edirne bizim en büyük aşkımız, en büyük sevdamız hatta kara sevdamız.”dedi.

 

BERAATI EŞİ PERİHAN YÜCEL ALDI

 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, açılış konuşmasının ardından, 2004 yılında Edirne’de görev yaptığı günlerde kansere yenik düşen Edirne Valisi Fahri Yücel’e, Edirne Belediye Meclis kararıyla ‘Fahri Hemşerilik Beraatı’ verildiğini ifade ederek, beraatı Vali Yücel adına geceye katılan eşi Perihan Yücel’e takdim etti.

Edirne Valisi rahmetli Fahri Yücel, Edirne’de tarihi binaların korunması ve işsizlikle mücadele yolunda açtığı toplum merkezleriyle Edirne’nin gelişimine büyük katkı sağlayarak, Edirne Halkı’nın büyük sevgisini kazanmıştı.”dedi.

 

HAYAT BİR SANTRANÇ TAHTASI GİBİDİR

Daha sonra Yücel’in çalışmalarını kapsayan kısa bir slayt gösterimi yapıldı. Merhum Vali Fahri Yücel adına beratı alan eşi Perihan Yücel, çok duygulanarak, Edirne Halkı başta olmak üzere Belediye Meclisi’ne teşekkür ederek, “Eşimle biz Edirne’ye hakikaten aşık olduk. Edirne cinsiyetsiz olmalı ki karı-koca ikimiz de âşık olduk. Herkes kendine göre bir şey buluyor. Edirne’nin her geleni âşık eden bir tarafı var. Biz Edirne için çok çalıştık. Ben iddia ediyorum ki, Edirne’nin her sokağını, her köşesini, camisini, her tarihi eserini, adına yazılmış bütün şarkıları, şiirleri hepsini biliyorum. Çok çalıştım Edirne’ye.”dedi.

 

 KEMAL ŞAHİN’DE EDİRNE’NİN FAHRİ HEMŞERİSİ OLDU

Gecede, “En büyük yatırımlarımız Edirne’de” diyen iş adamı Şahinler Holdig Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin’e ‘Fahri Hemşerilik Beraatı’nı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan takdim etti ve Şahin’e Edirne’ye katkılarından dolayı teşekkür etti. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Şahinler Holding olarak yurtdışı ve yurt içinde birçok yatırımlarının olduğunu belirterek, en büyük yatırımlarının Edirne’de olduğuna söyledi. Beraatların takdiminin ardından, Edirne Valisi Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eski Edirne Belediye Başkanlarından Ratip Kazancigil, Şevki Arman, İbrahim Ay, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, birlikte kurtuluş pastası kestiler. Gece havai fişek gösterisi ile sona erdi. 

 

Haber Merkezi