Haydi çocuklar gönlümüz sizinle, yine başaracaksınız

Çerkezköylü Meryem Akgül, Kübra Kepenek ve Şahin Yiğit, Uluslararası Teakvando Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecekler

SPOR 26.11.2014 16:45:00 0
Haydi çocuklar gönlümüz sizinle, yine başaracaksınız

Daha önce düzenlenen turnuvalarda başarıları bulunan Çerkezköylü taekvandocular Meryem Akgül, Kübra Kepenek ve Şahin Yiğit, yeni bir turnuvada boy gösterecek. Başarılı sporcularımız  25 Kasım-30 Kasım tarihlerinde Antalya’nın Side İlçesi’nde gerçekleşecek olan Uluslararası Taekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecekler. Müsabaka öncesi gazetemize açıklamalarda bulunan Güzel Spor Kulübü Baş Antrenörü Bilal Güzel sporcuların şampiyonaya iddialı şekilde hazırlandıklarını ve şampiyonadan derece ile döneceklerini belirtti.

 

ŞAMPİYONAYA ÇOK İYİ HAZIRLANDIK

Güzel Spor Kulübü Başantrenörü Bilal Güzel yaptığı açıklamada, sporcuların şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Güzel, “Güzel Spor Kulübü’nün sporcuları olan ve bu güne kadar katıldıkları şampiyonalarda kilolarında birçok birincilik ikincilik ve üçüncülük alan ve kendilerini kanıtlayan Meryem Akgül, Kübra Kepenek ve Şahin Yiğit Antalya’daki Uluslararası Taekvando Şampiyonası’ndan da boş dönmeyecekler. Ben inanıyorum ki bu sporcularımız çok iyi dereceler elde edecektir. Bu sporcularımızın her biri dünya şampiyonu olacak sporcularımızdır.”diye konuştu.

 

BİZLER TEKİRDAĞ’I TEMSİLEN KATILIYORUZ

25 Kasım’da başlayacak müsabakalarda, Tekirdağ’ı temsil eden sporcularımızın 28 Kasım’da karşılaşmalara çıkacağını hatırlatan Bilal Güzel, “30 Kasım’da da şampiyona sona erecek. Biz Çerkezköy Güzel Spor Kulübü olarak bu şampiyonaya da Tekirdağ’ı temsilen katılıyoruz. Şampiyonada Meryem Akgül, 29 kiloda Yıldızlar Kategorisi’nde, Kübra Kepenek 33 kiloda Yıldızlar Kategorisi’nde ve Şahit Yiğit ise 68 kiloda mücadele edecek. Ayrıca Şahin Yiğit bu şampiyonada Milli Takım sporcusu olarak mücadele edecek. Çerkezköy’e boş gelmeyeceğiz.”diye sözlerini tamamladı.

 

DERECE İLE DÖNECEĞİZ

Bu arada, şampiyonaya katılan sporcularımız Şahin Yiğit, Kübra Kepenek, Meryem Akgül de iddialı konuştu. Başarılı taekvandocular şunları dedi: “Her şampiyona öncesinde olduğu gibi Side’deki uluslararası şampiyonaya da antrenörümüz Bilal Güzel bizleri çok sıkı bir şekilde hazırladı. Bu şampiyona bizim içinde çok önemli çünkü uluslararası bir şampiyona bu şampiyonadan sonra dünya şampiyonası olacak. Bu nedenle mutlaka derece almak istiyoruz. Böylece dünya şampiyonasına rahatlıkla katılabileceğiz. Biz inanarak hazırlandık ve Çerkezköy’e elimiz boş gelmeyecek. Derece ile döneceğimize inanıyoruz.”

 

VELİLERDE UMUTLU

Şampiyonaya çocuklarını yolcu etmeye Güzel Spor Kulübü’ne gelen Meryem Akgül’ün babası İsmail Akgül ve Şahin Yiğit’in babası Kamil Yiğit’te şampiyonaya giden çocukları kadar heyecanlıydılar. Kamil Yiğit ve İsmail Akgül, çocuklarının bu şampiyonada da başarılı olacaklarına inandıklarını ve çocuklarıyla iftihar ettiklerini söylediler. Akgül ve Yiğit, “Bizler her zaman çocuklarımızın destekçisiyiz. Bu güne kadar katıldıkları turnuvalarda ve şampiyonalarda büyük başarılar elde ettiler. Bizler veliler olarak çocuklarımızın önümüzdeki yıllardaki şampiyonalarda dünya şampiyonu olacaklardır.”dedi.

Kamil Yiğit, oğlu Şahin Yiğit’in Milli Takım’a alınmasından da son derece mutluluk duyduğunu ve oğlunun bu mertebeye gelmesinde Antrenörü Bilal Güzel’in emeği ve gayretinin büyük olduğunu belirterek teşekkür etti.

Haber/Seyit SÜREN