Türkiye'yi bölmeye çalışıyorlar

Ulusal Gönüllüleri Çerkezköy'de düzenlenen bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıya katılan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ve Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, 'ÇözÃ

GÜNDEM 24.11.2014 14:32:00 0
Türkiye

Çerkezköylü Ulusal Gönüllüsü Çerkezköy’de kahvaltıda buluştu. Gazi Osman Paşa Mahallesi Simit Cafe Bistro’da önceki gün 9.30 -12.00 saatleri arasında  yapılan kahvaltılı toplantıya Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, Aydınlık Gazetesi Yazarı Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ile birlikte yaklaşık 150 kişilik bir Ulusal Gönüllüsü katıldı. İlker Yücel,“Bizim görev yaptığımız 2000’li yıllarda PKK bitme noktasına gelmişti.”dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Kahvaltıya  ADD Çerkezköy  Şube Başkanı Dündar Orhan, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Çipli, Yaşar Gül,Tuncay Üstünol, Belediye Meclis Üyesi Rağbet Erol, Kapaklı Belediye Meclis üyeleri, Muzaffer Yıldıran, Orhan Özkan, Tekirdağ Ulusal Gönüllüleri Dernek Yönetim Kurulu üyesi Dr. Nurtekin Erol, Memleket Sevdalıları Derneği Çorlu Şube Başkanı Özay Benek Cengiz, CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Lüleburgaz Taşeron İşçileri Dernek Başkanı Özdeniz Özkapı, Çorlu Taşeron işçileri Dernek Cemal Dalar, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, İP Örgütlenme Bürosu Yöneticisi Mustafa Sevim,  İşçi Partisi Tekirdağ il ve ilçe başkanları ve yönetimleri ile Çerkezköylü Ulusal Gönüllüleri katıldı.

 

GÖNÜLLÜ SAYISINI 20 BİNE ÇIKARACAĞIZ

Kahvaltının açılış konuşmasını Tekirdağ Ulusal Gönüllüleri Yönetim Kurulu üyesi Dr. Nurtekin Erol yaptı. Erol konuşmasında hedeflerinin gönüllü sayısını 2014 yılı sonunda 20 bine çıkarmak olduğunu söyledi.   Erol, “Ulusal Gönüllüleri büyüyen bir halk örgütlenmesidir.  Ulusal Kanal özgürlük barışın sesidir.  Bu sesin daha gür çıkması için hedefin 2014 yılı sonunda gönüllü sayısını 20 bine çıkarmaktır.”dedi.

 Göreve Çağırıyoruz.

Erol’un ardından programa katılan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, konuştu. Yücel, “Bugün işçilerin sesini duyuran bir tane televizyon kanalı var. Diğerleri işçileri binalarından içeri sokmuyorlar.  bizler bu görevi yapıyoruz. Bunun için Ulusal Kanal’ın güçlenmesi gerekir. Sizden isteğimiz şudur. Gönüllü olmayanlar hemen burada gönüllü olsun. Gönüllü olan arkadaşlar dışarıda Ulusal Gönüllüsü yapmak için çaba harcasın. Bu görevlerimizi birbirimize hatırlatacağız.”diye konuştu.

 

TÜRKİYE’Yİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR

Konuşmasında Türkiye’nin bölünmeye çalışıldığını ileri süren Yücel, “AK Parti en güçlü olduğu zaman bile anayasayı değiştiremedi. Bundan böylede kendi istediği gibi değiştiremez. Çünkü devamlı kan kaybediyor. Erimeye başladı. Şu an Türkiye’yi bölmeye çalışmaları yapılıyor. İktidar ve ona destek olanlar bir birine girmiş durumdadırlar. Biz zamanlar kamu oyunu devamlı meşgul eden başkanlık sisteminden bile artık söz edemiyorlar. Neden çünkü olmayacağını yapamayacaklarını anladılar.”dedi.

 

AK SARAY İÇİN 34 DAVA AÇILDI

Konuşmasında son zamanların tartışma konularından olan Ak Partilileri ‘Ak Saray’ dediği Cumhurbaşkanlığı yeni sarayı ile ilgili açıklamalar yapan Yücel, “Kendilerini kurtarma peşine düştüler. Biz kitlesel mücadele ile onların tüm oyunlarını bozdukta ondan. Boyundan büyük siyasi harekette bulunan iktidar artık ne yapacağını şaşırdı. Ama biz millet olarak onun karşısında dik duruşumuz sayesinde onun hedeflerine ulaşmasını önledik. Cumhurbaşkanlığı sarayı için 34 dava açıldı. Örgütsel bütünlüğünü koruyan bir AKP var. Ancak toplumsal bütünlüğünü koruyan değil. Artık toplumsal bütünlüğünü tamamen kaybetti. Biz her zaman meydanları doldurduk. Haziran ve ağustos aylarında 10 milyon insan sokağa çıktı. Bizim dolduramayacağımız meydan kalmadı. Dünyada böyle bir ülke var mı? Demek ki artık insanlarımız bu iktidarı istemiyor. Erdoğan’ın Ortadoğu’daki kullanım süresi doldu. Erdoğan yüzde 38 ile seçildi onların dediği gibi yüzde elli ile değil. Seçilsin bu millet padişahları da indirmesini bildi. Onu da indirir. Biz birleşmeyi meydanlarda sağladık! Hepimizin elinde Türk bayrağı ile. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP ayrı kulvarlarda hareket etti ama bizlerin yanında idi ve bizlere destek verdi.”diye konuştu.

 

 ŞEHİT KANIYLA SULANMIŞ TOPRAKLARI VERMEYİZ

Programda son olarak Aydınlık Gazetesi Yazarı Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz konuştu. Yazvuz, “Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 2000’li yıllarda orada yaptığımız görevler neticesinde terör minimize edilmişti. Şehidimiz gelmemekteydi.  Ama bunun karşılığında bizler yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti bebek katili Abdullah Öcalan ile bir pazarlık yapmış değiliz.Kendisine tavizler vermiş değiliz.”dedi.

 

KUCAĞINDA ŞEHİTLER VERMİŞ TÜRK SUBAYIYIM

Emekli General Yavuz konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugün Kürt kökenli yurttaşlarımızın içine düşürüldüğü durum içler acısıdır. Bugün acı bir tablo yaşanmaktadır.  Bizler bunları anlattığımız zaman bize şunu soruyorlar: Sizler annelerin ağlamasını mı istiyorsunuz. Arkadaşlar şunları söylemek isterim. Ben kucağında şehitler vermiş bir Türk subayıyım. Bizler annelerin ağlamasını en son isteyecek insanlarız. Ancak annelerin ağlamamasının bir bedeli var değil mi  annelerin ağlamamasının bedeli Abdullah Öcalan ve onun terör örgütüyle Amerika’nın emriyle  değişik dış güçlerin talimatıyla oturup pazarlık yapmak, o şehitler kanıyla sulanmış toprakları bu adamlara vermek değildir. Biz bu toprakları hiç kimseye vermeyiz.”  

 

Haber/Seyit SÜREN