Edirne'de Erzurumlular cağ kebabı ziyafeti çekti

Edirne'de Erzurumlular Derneği'nin düzenlediği 'hoş geldin' gecesinde Erzurumlu yerel sanatçıdan 'Hasan Kalesinde Ceketim Kaldı' adlı türküyü isteyen Vali Dursun Ali Şahin, esprili bir dille "Bizim ceketimiz

GÜNDEM 24.11.2014 10:30:00 0
Edirne

Vali Şahin, türkü bitene kadar eşlik ederek, elleri ile ritim tuttu. Gecede misafirlere Erzurum’un meşhur ‘cağ kebabı’ ve ‘kadayıf dolması’ ikram edildi.

 

EDİRNE’DE ERZURUMLULAR GECESİ DÜZENLENDİ

Erzurumlular Derneği, Edirne'ye atanan Vali Dursun Ali Şahin için eğlence düzenledi. Dernek binasında düzenlenen gecede dernek üyeleri Vali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ ve daire müdürlerine cağ kebabı ve kadayıf dolması ikram etti. Türkülerin söylendiği, oyunların oynandığı gecede Vali Şahin ve Başkan Gürkan’a oltu taşı tespih hediye edildi. Oltu taşının toprağının azalmaya başladığını vurgulayan Vali Şahin, Nene Hatun’un Türkiye’ye örnek olmuş bir kadın olduğunu ve Nene Hatun gibi kadınlara çok ihtiyaç olduğunu söyledi. Tespihlerin insanın stresini alan araçlar olduğunu da aktaran Vali Şahin, "Nasıl ya stres almak için hep sigara derler ya ama bu taşın stres aldığı, vücuttaki elektriklerin tespihe yüklendiği ve vücutta bir boşalım olduğu ifade ediliyor. Bundan dolayı oltu taşından yapılmış tespih oldukça önemlidir" dedi.

 

VALİ ŞAHİN TÜRKÜYE EŞLİK ETTİ

Gecede oldukça keyifli dakikalar geçiren Vali Şahin, Erzurumlu yerel sanatçıdan 'Hasan Kalesi’nde Ceketim Kaldı' adlı türküyü isteyerek, esprili bir dille "Bizim ceketimiz nerede kaldı?" dedi. Türkü bitene kadar eşlik ederek elleri ile ritim tutan Vali Şahin, daha sonra salondan ayrıldı.