Yeni yapılacak pazar yeri esnafa tanıtıldı

Ergene'de Sağlık Mahallesi'nde yapılması planlanan çok amaçlı 'Kapalı pazar yeri' proje çalışmaları devam ederken, Marmaracık Düğün Salonu'nda pazarcı esnafına yönelik bir

GÜNDEM 18.11.2014 11:42:00 0
Yeni yapılacak pazar yeri esnafa tanıtıldı

ESNAFA PAZAR YERİ TANITIMI YAPILDI

Tanıtım toplantısına, Ergene Belediye Başkan Vekili Yüksel Baydarlı, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Ergene Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Temel Yörüklü’nün yanı sıra çok sayıda pazar esnafı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ergene Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Temel Yörüklü, derneğin kuruluş amacı hakkında bilgiler vererek, "Esnaflık mesleğinin ne kadar zor olduğunu içinizden biri olarak en iyi bilenlerden biriyim ve bununla beraber sizlerin isteklerinizin yerel yönetimlere iletmek benim değerli görevlerimden biridir. Mevcutta var olan pazar yerlerinin tertip ve düzenini siz değerli seyyar esnaf arkadaşlarımın kazançlarının daha iyi olabilmesi için yapıldığını buradan bir kez daha belirtmek isterim. İlçemizin yeni kurulmasından dolayı bazı eksiklikler yaşanmış olabilir. Bunların hep birlikte üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.

 

SEÇİM ÖNCESİ PROJE VAATLERİNİ HAYATA GEÇİRME HEDEFİNDEYİZ

Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri Projesinin sunumunu gerçekleştiren Mimar Aylin Topçu, "Ergene Belediyesi hepimizin bildiği gibi 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra kurulan yeni bir belediyedir. Belirlediğimiz stratejik hedefler ile Başkanımız Rasim Yüksel’in seçim öncesi verdiği proje vaatlerini hayata geçirme hedefindeyiz. İlklere imza atarak çalışmalarını sürdüren Ergene Belediyesi, ilk projesini Ergene’nin gelişimine uygun bir pazar yeri yapımıyla başladı. Böylesi bir projenin sizlere tanıtımını yapmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Toplantının devamında projenin fotoğrafları ve teknik bilgileri hakkında bilgiler aktaran Aylin Topçu, "Proje iki blok halinde düşünülmüş olup, birden fazla giriş çıkış verilerek vatandaşa tüm alanın gezdirilmesi ve bu eylemi yapan vatandaşların ergonomik ihtiyaçlarının cevaplanması hedeflenmiştir. 293 pazarcı esnafını içerisinde bulundurmayı amaçlayan Çok Amaçlı Pazar Yeri Projesi, pazarın olmadığı günlerde düğün ve sosyal amaçlı aktivitelerin gerçekleştirileceği bir alan haline dönüşecektir’ diyerek sözlerini bitirdi.

Tanıtım toplantısına katılım gösteren pazarcı esnafın proje hakkında sorularını iletmelerinin ardından program son erdi.

 

Marmara Haber