Hem eğlendirdi hem uyuşturucunun zararlarını anlattı

Çerkezköy Belediyesi'nin düzenlediği Abdullah Şahir Tiyatrosu'nun sahnelediği madde bağımlılığının zararlarını anlatan 'Çetin Ceviz' adlı oyun Halk Eğitimi Merkezi'n

GÜNDEM 15.11.2014 11:35:00 0
Hem eğlendirdi hem uyuşturucunun zararlarını anlattı

Çerkezköy Belediyesi’nin organize ettiği,  Abdullah Şahin Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Çetin Ceviz’ adlı gençlik oyunu Halk Eğitim Merkezi’nde öğrenciler ve veliler için sahnelendi.

 

ÜÇ GÖSTERİM YAPILDI

Ünlü tiyatrocu Abdullah Şahin’in yönetmenliğini yaptığı tiyatro oyununda, Beyza Alsancak, Şerif Şahiner, Tanya Avedisyan, Güneş Bilir, Enver Akbaş ve Emel Demirhan yer aldı. Tiyatro oyunu üç ayrı gösterimde sahnelendi. 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencileri ‘Çetin Ceviz’ adlı tiyatro oyununu  gündüz 11.30 ve 13.30 seanslarında yetişkinler ise akşam saat 18.30’da seyretti. Büyük beğeni toplayan tiyatro oyununa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör, Atilla Can, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

BÜYÜK BEĞENİ İLE SEYRETTİLER

Uyuşturucuya karşı uyarıların yer aldığı tiyatro oyununda, madde bağımlığının aile yapısına etkisi, bu kötü bağımlılığa nasıl bulaşıldığı, arkadaşlık ilişkileri ve madde bağımlılığından kurtulmanın yollarının anlatıldığı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Arkadaş kurbanı olan bir genç kızın uyuşturucuya alışması, başladıktan sonraki dönemde içine düştüğü yalnızlık ve ailesinden uzaklaşması anlatıldı. İçine düştüğü durum sonrası kendini sorgulaması ve tekrar ailesinin desteği ile madde bağımlılığından kurtuluşunu canlandıran tiyatro oyununun sonunda izleyiciler oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı. Oyunun sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay sahneye çıkarak oyunculara tektek teşekkür etti. Başkan Akay, tiyatro oyuncuları ve Çerkezköy Kent Konseyi Tiyatro Grubu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Marmara Haber/Menşure Kardeş