Belen okul müdürlerinin atamalarını sordu

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen TBMM'ye verdiği soru önergesi ile 'Okul Müdürleri'nin ataması ile ilgili Meclis Araştırması istedi

GÜNDEM 11.11.2014 15:26:00 0
Belen okul müdürlerinin atamalarını sordu

Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, son dönemlerde kamuoyunun gündemini meşkul eden Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki atamalara el attı. Milletvekili Belen, okul müdürlerinin ataması ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) bir soru önergesi vererek söz konusu atamalarla ilgili Meclis Araştırması istedi.

MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

Milletvekili Belen soru önergesinde şunlara yer verdi: 10 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik ile okullarında dört yılını doldurmuş tüm okul müdürleri değerlendirmeye tabi tutulmuş ve başarılı birçok yönetici üye oldukları sendikalar sebebi ile yöneticilikten alınmışlar ve haksızlığa uğramışlardır. Oluşan bu haksızlıkların, usulsüzlüklerin ve mağduriyetlerin araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98. ve İç Tüzüğün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ederim.

Marmara Haber