Spor Güvenlik Kurulu ilk kez toplandı

Kapaklı İlçe Spor Güvenlik Kurulu ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, ilçede yapılacak olan spor müsabakalarıyla ilgili alınacak tedbirler görüşüldü

SPOR 10.11.2014 16:31:00 0
Spor Güvenlik Kurulu ilk kez toplandı

İlçe Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, Kapaklı’da ilk defa Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

TOPLANTIYA KAYMAKAM GÜRBÜZ BAŞKANLIK ETTİ

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Pakize Özgür Ünlü, Kapaklıspor Kulübü Başkanı Adem Yavaş, Kapaklı Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, Çerkezköyspr Kulübü Başkanı Ahmet Korkmaz, 1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Murat Narçın, Kapaklı Kartalspor Kulübü Başkanı Yavuz Soydan, Karaağaç Gençlikspor Kulübü Başkanı Cihangir Yıldız, Karaağaç Köyspor Kulübü Başkanı Onur Karahanlar katıldı.  

 

OKUL MÜSABAKALARINDA ÖĞRETMENLER DE GÖREV ALMALI

Toplantının ilk gündem maddesinde okullar arası müsabakalarda okul müdürü veya görevlendireceği bir yetkili öğretmenin müsabakalar esnasında sahada ya da tribünde yer alması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, “Müsabakada 18 yaşından küçük öğrenciler yer alacağı için, emniyet güçlerinin saha içinde bulunması doğru olmaz. Polis saha dışında gerekli güvenlik tedbirlerini alacaktır. Fakat saha içinde gerekli güvenlik önlemleri öğretmenlerimiz tarafından alınmalıdır” dedi.    

 

HİÇBİR KULÜP BİZİMLE İRTİBATA GEÇMEDİ

Kapaklı sınırlarında bulunan futbol sahalarında oynanacak karşılaşmalarda maçın önemine ilişkin, kulüp yöneticilerinin emniyet güçleri ile görüşüp gerekli bilgilendirmeyi yapması gerektiğinin de altını çizen Mehmet Ali Barın, “Şimdiye kadar Çerkezköyspor Kulübü dışında hiçbir kulübümüz, herhangi bir maç için bizimle irtibata geçmedi. Biz gerekli tedbirleri alırken, tamamen tarafsız olacağız. Geçtiğimiz yıl, spor müsabakaları ile ilgili gerekli güvenlik önlemlerini Çerkezköy emniyeti alıyordu. Bu yıl ise bütün yük Kapaklı Emniyeti’nin omuzlarına yüklendi. Bu nedenle sizlerin de desteği ile 2014-2015 futbol sezonunu olaysız bir şekilde geçirmek istiyoruz” dedi.  

 

ŞAMPİYONLUK KADAR FAİRPLAY İÇİN DE MÜCADELE EDİN

Spor kulüplerinin, şampiyonluk kadar fairplay için de yarışması gerektiğinin altını çizen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise “Gerekirse, fairplay kurallarına en iyi şekilde uyan takımımızı ödüllendirmeliyiz. Kulüplerimizin taleplerini mutlaka takibe alacağız. Ama sizler de bizlerin bu istekleri kapsamında hevesli olmalısınız” diye konuştu. Kaymakam Gürbüz, okullar arasında oynanacak müsabakalarda öğretmenlerin de görevlendirilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’a talimat verdi.

 

5 BİN KİŞİLİK TRİBÜN YAPACAĞIZ

Kapaklı Futbol Sahası’nda oynanacak olan karşılaşmalarda meydana gelebilecek olaylara karşın, misafir takım taraftarlarının bulunacağı tribünün tel örgülerle çevrilmesi konusu hakkında konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Biz burada 5 bin kişilik bir tribün yapmayı planlıyoruz. Fakat bu çalışmamızın tamamlanması 2017’yi bulur. Bu süre zarfında yapabileceğimiz geçici bir çalışma varsa da üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Başkan Mandalı ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nden köy mahallelerde yapılmak üzere toplam 7 halısaha yatırımı sözü aldıklarını da sözlerine ekledi.  

 

AMBULANS İÇİN GEREKLİ GÖRÜŞMELERİ YAPACAĞIM

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise müsabakalar sırasında alınacak sağlık tedbirleri konusu oldu. Müsabakalar sırasında sahada bir ambulansın hazır bulunması için gerekli görüşmelerin yapılacağını ifade eden İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Fakat bu sırada müsabakalarda sağlık görevlilerinin gerekli ekipmanlarla bulunmasını sağlamalıyız. Bunun için gerekirse Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde Spor İlk Yardım Kursu’ da açılabilir.” dedi.

 

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ