Okulun bahçesine Atatürk'ün imzasını attılar

Çerkezköy H.F.Z. Anadalu Lisesi öğrencileri Mustafa Kemal Atatürk'ü 10 Kasım'da anlamlı bir gösteri ile andı. 350 öğrenci yan yana geldi ve okulun bahçesine Atatürk'ün imzasını attÄ

GÜNDEM 10.11.2014 13:32:00 0
Okulun bahçesine Atatürk

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Özür Bilgiç’in önderliğinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliği kapsamında okul bahçesinde Atatürk’ün imzasını attılar! Öğrenciler 10 Kasım’da Atatürk’ü daha anlamlı anmak için bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirtirken, her zaman Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık olduklarının bir göstergesi de olmasını istedi.

 

350 ÖĞRENCİ YANYANA GELDİ İMZA ATTI

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliğinde Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencilerinden 350 öğrenci Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Özgür Bilgiç önderliğinde okul bahçesinde dün saat 09.30’da Atatürk’ün imzasını attı. Yüzlerce öğrenci siyah kıyafetler giyerek bir araya geldi ve Büyük Önder’in imzasını oluşturdu. Atatürk’ün imzasını oluşturması sırasında okulda öğrenim gören diğer öğrenciler ile birlikte öğretmenler gösteriyi büyük bir heyecan ve dikkatle izledi. Öğrencilerin bu anlamlı gösterisi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı. Öğrenciler 10 Kasımda Atatürk’ü daha anlamlı anmak için bir araya gelerek bu çalışmayı yapmayı kararlaştırdıklarını ve büyük bir titizlikle de hazırlandıklarını kaydetti. Öğrenciler Atatürk’ün imzasını atarak, Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık olduklarını göstermek istediklerini belirtti.

 

 ÇERKEZKÖY’DE İLK KEZ YAPILDI

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Özgür Bilgiç, 10 Kasım Atatürk’ü anma günü dolayısıyla böyle anlamlı bir programın Tekirdağ il genelinde ilk kez okullarında gerçekleştiğini belirtti. Atatürk’ün imza oluşumunda yer alan öğrencilerin imzayı gerçekleştirdiği sırada duygusal anlar yaşandığını ve bir çok öğrencinin göz yaşlarına hakim olamadıklarını belirtti. Bilgiç bu yıl 10 Kasım’da okullarında ilk kez uyguladıkları ‘Atatürk’ün imzası’nı atma çalışmasını önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirerek, geleneksel hale getirmeyi, her 10 Kasım’da yapmak istediklerini belirtti.

Haber/Seyit SÜREN