Yerlikaya'dan 10 Kasım mesajı

Tekirdağ Valisi, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Yerlikaya, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; övgüye değer birçok üstün meziyeti, şahsınd

GÜNDEM 9.11.2014 22:08:00 0
Yerlikaya

BÜYÜK DEVLET ADAMI

Vali Yerlikaya, mesajında şunlara yer verdi: “İleri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır. Milleti için sayısız hizmetinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini de daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır. Birçok zorluğa rağmen kazandığı büyük zaferlerle sadece milletimizin kaderini değiştirmemiş, esaret altında olan birçok millete de örnek olmuştur.”

CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kısa hayatına büyük işler sığdırdığını vurgulayan Vali Yerlikaya, “Milletimizden aldığı destekle yeni ve modern bir devlet kurarak aydınlık yarınlarımızın temellerini atmıştır. Temellerini attığı aydınlık yarınlarımızı inşa ederken de ilke ve idealleri ile milletimize daima ışık olmuştur. Bizlere, özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, her zaman sevgi ve özlemle hatırlayacağız. Önderimizin, bize emaneti olan ‘En büyük eserim.’ dediği; laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini; ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar yaşatacağız.”

RUHUN ŞAD OLSUN

Yerlikaya mesajını şöyle tamamladı: “Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı da tek yürek olmaya devam edeceğiz.Bu düşüncelerle aramızdan ayrılışının 76’ıncı yıl dönümünde, Cumhuriyet'imizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun!”

Marmara Haber