Sel baskını için istinat duvarı yapımı başladı

Çerkezköy Belediyesi, zaman zaman meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle oluşan sel baskınlarını önlemek ürettiği istinat duvarı projesini hayata geçirmeye başladı

GÜNDEM 23.10.2014 15:01:00 0
Sel baskını için istinat duvarı yapımı başladı

Çerkezköy Belediyesi, aşırı yağışlar sonrası sel baskınlarını önlemek için getirdiği istinat duvarı çözümünü hayata geçirmeye başladı. Belediye, bu kapsamda Sayar Sokak, Samanyolu Sokak ve Şehit İlker Akkaya Sokak’a istinat duvarı yapmaya başladı.

 

İSTİNAT DUVARI YAPIMI BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sel baskınlarını önlemek için getirdiği ‘İstinat Duvarı’ projesini hayata geçirdi. Daha önce sel baskınlarını önlemek için aşırı yağışların etkilediği noktalara “İstinat duvarı yapacaklarını” açıklayan Başkan Akay, eylül ayında yapılan ihalenin ardından bu projeye start verdi. İhale sonrasında ilk istinat duvarları da Sayar Sokak, Samanyolu Sokak ve Şehit İlker Akkaya Sokak’lara yapılmaya başladı.

 

150 METRE UZUNLUĞUNDA YAPILACAK

Söz konusu mahalleler istikametinde toplam 150 metre uzunluğunda ve 2,90 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapımı başladı.  İstinat duvarı yapımlarıyla ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri , “Sayar Sokak, Samanyolu Sokak ve Şehit İlker Akkaya Sokak’ta istinat duvarı çalışmalarını bu hafta başlattık. Söz konusu sokaklarda bulunan binalar aşırı yağışlarda sel baskınları yaşıyordu. Bu sokaklarda yaşayan vatandaşlarımız istinat duvarı yapıldığı zaman benzer sorunlar ile bir daha karşı karşıya kalmayacak.” açıklamasında bulundu.Yapımına başlanan istinat duvarlarının bitiş tarihinin 8 Aralık olduğunu belirten yetkililer, ancak tamamlanmasını hedeflediklerini kaydetti. Belediye Fen İşleri yetkilileri, “Başlanan istinat duvarları tamamlandıktan sonra bu üç mahallemizde ayrıca bir de çevre düzenlemesi yapacağız. Yine bu bölgede ortalama 3 metre genişliğinde 200 metre uzunluğunda kaldırım çalışması da yapacağız. Sel baskınlarının daha önce yaşandığı yerlerin tamamında en kısa sürede aynı tadbirler alınacaktır.”dedi.

 

Haber/ Gökhan TEKER