Hizmet Kervanı yürümeye devam ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın başlattığı 'Hizmet Kervanı' 9. Durağında Çorlu'daydı. Albayrak, bundan önceki 8 ilçede olduğu gibi Çorlu'da da ön

GÜNDEM 23.10.2014 13:39:00 0
Hizmet Kervanı yürümeye devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ilçeleri dolaşmaya devam ediyor. İnsan odaklı belediyecilik anlayışı doğrultusunda, şeffaf belediyecilik kapsamında Tekirdağ'ı halkla birlikte yönetme prensibinden hareketle uygulamaya koyduğu 'Hizmet Kervanı' projesinin 9. Durağı Çorlu oldu.

 

ÇORLU KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET

Başkan Albayrak, Çorlu'da ilk ziyaretini Çorlu Kaymakamlığına gerçekleştirdi ve Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Genel Sekreter Murat Şefik Yazan ve TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta'nın da yer aldığı ziyarette Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ve Hizmet Kervanı projesi ile ilgili olarak Kaymakam Kılıç'a bilgi veren Başkan Albayrak, göreve yeni atanmasından dolayı da Kılıç'a hayırlı olsun temennisinde bulundu ve yeni görevinde başarılar diledi.

 

ÇORLU BELEDİYESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Çorlu Belediyesi'ne geçen Başkan Albayrak burada Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından karşılandı. Çorlu Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Çalıştay’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi bürokratlar ile birlikte Çorlu Belediyesi Birim Müdürleri ve Belediye Meclis Üyeler ile bir araya geldi. Hizmet Kervanının 9. Durağı olarak bugün Çorlu'da olduklarını belirten Başkan Albayrak, "Hizmet Kervanımız’ın 9. Durağı Çorlu'dayız. Çorlu tabiki Tekirdağ'ın en önemli ve stratejik ilçelerinden bir tanesi. Gerek sanayisi, gerek nüfus yapısıyla Çorlu olmasaydı Tekirdağ Büyükşehir olmazdı. Bunu altını çizerek vurgulamak istiyorum. Çorlu'dan gelen 5 Belediye Meclis Üyesi arkadaşımızı da çalışmalarından dolayı kutluyorum.”dedi.

 

HERKESİN TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMASI GEREKİYOR

Büyükşehir Belediyesi olarak 11 ilçe belediyesi ile sürekli irtibat halinde olduklarını vurgulayan Başkan Kadir Albayrak,  şunları kaydetti: “Tüm ilçelerimizde ayrıntılı analizleri ve değerlendirmeleri yaptık. Eksikleri belirledik, yapılması gerekenleri çok iyi biliyoruz. Tekirdağ için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'ni (TESKİ) kurduk. TESKİ olarak büyük çalışmalara hazırlanıyoruz. Çorlu'da da önemli altyapı çalışmalarımız olacak. Hep birlikte Tekirdağ için çalışacağız. Her gittiğim yerde her platformda söylüyorum. 30 Mart'tan sonra parti rozetimi çıkardım. Ben artık tüm Tekirdağ'ın Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Hangi partiden olursa olsun görüşü ne olursa olsun tüm halkımıza eşit hizmet götüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben tüm bürokratlarımla birlikte bugün Çorlu'dayım. Çorlu'nun ihtiyacı olan tüm projeleri masaya yatıracağız.”

 

BÜYÜKŞEHİR HİZMET BİNASI AÇILDIKTAN SONRA HİZMETLER HIZ KAZANACAK

Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Çorlu'da da büyükşehir hizmet binası açacaklarını hatırlatan Başkan Albayrak, “Hizmetlerimiz daha hızlı gerçekleşecek. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde olduğu gibi Çorlu'nun da her zaman yanında olacağız. 5 yıllık görev süremizin sonunda verdiğimiz tüm sözlerimizi tuttuğumuzu ve Tekirdağ'ın çehresinin değiştiğini göreceksiniz. Yapacağımız tüm bu çalışmalarımızın sonunda kazanan halkımız olsun, kazanan Çorlu olsun, kazanan Tekirdağ olsun. Her şey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun" dedi.

 

BAYSAN ÇORLU HAKKINDA SUNUM YAPTI

Bir sunum eşliğinde Çorlu Belediyesi hakkında genel bir bilgi veren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'da Başkan Albayrak'a böyle bir organizasyon düzenlediğinden dolayı teşekkür etti. Baysan, "Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve tüm ekibini Çorlu'da görmek bizi çok mutlu etti. Bu Çalıştay hem ilçemizin mevcut durumunu görmek hem de büyükşehir ile uyumunu değerlendirmek için son derece önemli. Çorlu Belediyesi olarak şimdiye kadar Çorlu'da önemli çalışmalara imza attık. Büyükşehirimizin önderliğinde Çorlu'da önemli çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

 

DAİRE BAŞKANLARI FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile Çorlu Belediyesi Birim Müdürleri Belediye Meclis üyeleri, Çorlu'da mevcut durumu ve yapılması gerekenleri masaya yatırdılar ve faaliyetler üzerinde fikir alışverişinde bulundular. Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları kendi görev alanları ile ilgili Çorlu özelinde yapılacak çalışmaları ve tespitlerini Çorlu Belediyesi yetkilileri ve Belediye Meclis Üyeleri ile paylaştılar.

 

Marmara Haber