ÇTSO Ekim Ayı Meclisi kısa sürdü

ÇTSO Ekim Ayı Meclisi Oda Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'nın yokluğunda üç gündem maddesi ile toplandı. Gündem de ilk sırada her ay olduğu gibi Oda'nın aylık gelir ve giderlerinin M

GÜNDEM 21.10.2014 18:43:00 0
ÇTSO Ekim Ayı Meclisi kısa sürdü

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı.

 

EYLÜL AYI MALİ HESAPLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda Taha Ülker başkanlığında yapıldı. Toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Üyesi Kadir Uz katılmadı. Meclisin ilk gündem maddesi 2014 Eylül  Ayı gelir-gider cetvelleri ve mizan görüşülerek karara bağlanması oldu. Eylül ayı gelir ve giderleri ile ilgili ilk olarak Genel Sekreter Hakan Gel Meclis üyelerine bilgi verdi. Buna göre ÇTSO’nun eylül ayı geliri 114 bin 461 lira 72 kuruş, giderleri ise 87 bin 626 lira 96 kuruş olarak belirtildi. ÇTSO’nun kasasında 204 lira 38 kuruş olduğu açıklanırken, banka mevcudunun 847 bin 454 lira 83 kuruş olduğu kaydedildi. Meclis üyelerine verilen bilgiler arasında mizan borç bakiye ve alacak bakiyeleri de yer aldı. Buna göre mizan yedi milyon 813 bin 781 lira 17 kuruş olarak ifade edildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından oylamaya geçildi. Oylamada eylül ayı gelir ve gider kalemleri oy birliği ile kabul edildi.

 

ÇTSO İÇİN İÇ YÖNERGE HAZIRLANDI

ÇTSO Meclisi’nde ikinci gündem maddesi olarak Oda’nın ‘İç yönergesi’ görüşüldü.  İç yönergenin görüşüldüğü gündemle ilgili yine Genel Sekreter Hakan Gel Meclis üyelerine bilgi verdi. Gel “ Oda olarak iç yönerge hazırladık. TOBB ile görüşerek en uygun yönergenin Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının yönergesi olduğunu söylediler. Bizde personel olarak görüştükten sonra yönetime sunduk. Yönetim tarafından değerlendirildikten sonra ise üyelerimizin oylamasına sunuldu.” açıklamasında bulundu.

 

EKSİKLER OLABİLİR AMA BİRLİKTE BUNLARI GİDERECEĞİZ

Süleyman Kozuva’nın yokluğunda ÇTSO’da yönetim adına açıklamaları yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın’da iç yönerge ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Akın, “Bu önergeyi kanundan uzaklaştırmadan bizler açmaya çalıştık. Eksiklikler olabilir ama birlikte bunları gidereceğiz. Eksikliklerde bizleri uyarsanız bizde gerekli eklemeleri yapabiliriz” diye konuştu.

Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’ın “Bu önerge Meclis onayladıktan sonra TOBB’a gidip yürürlüğe girecek mi?” sorusunu yöneltmesi üzerine konuşan Akın “ TOBB onayından sonra hemen yürürlüğe girecektir.” cevabını verdi.

 

MECLİS ÜYELERİ ESKİŞEHİR’E GİDECEK

ÇTSO kısa gündeminin üçüncü ve son maddesi ise TOBB tarafından düzenlenen ve oda meclis üyeleri için 28-30 Kasım tarihleri arasında Ankara’da yapılacak ‘Meclis üyeleri bilgilendirme semineri’ hakkında görüşmeler oldu. Bu gündem maddesi ile ilgili söz alan ÇTSO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Danyeli, “28-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplantıya oda olarak karayolu ile gidilmesini talep ediyorum. Perşembe günü çıkar Eskişehir’i ve farklı yerleri de ziyaret edebiliriz. Uçak ile gidince külfet oluyor.” açkılamasını yaptı.

Bu gündem maddesi ile ilgili söz alan bir diğer Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz ise seminere gitmek isteyen üyelerin hepsine mesajların gönderildiğini ve belirlenen tarihlere kadar Genel Sekreterliğe isimlerini yazdırmalarını istedi. ÇTSO Meclis toplantısı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

 

Marmara Haber / Ahmet Kılavuz