HAZIRLIK MAÇI FARKI:7-2

Çerkezköyspor, sezona 'Merhaba' dediği pazar günü açılış maçında İstanbul Afrika Karması'nı farklı bir skorla yendi. Maçtan 7-2 galibiyetle ayrılan Çerkezköyspor'un goll

SPOR 20.10.2014 16:15:00 0
HAZIRLIK MAÇI FARKI:7-2

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de bu sezon şampiyonluk hedefleyen Çerkezköyspor Pazar günü düzenlediği görkemli bir törenle sezona ‘Merhaba’ demişti. Sezon açılışı için düzenlenen törenin ardından Çerkezköyspor, İstanbul Afrika Karması ile yaptığı hazırlık maçını da 7-2 gibi farklı bir skorla kazanmayı bildi.

4. DAKİKADA İLK GOL GELDİ

 

Pazar günü saat 15.30’da başlayan karşılaşmaya Süper Amatör Lig temsilcimiz Çerkezköyspor hızlı başladı. Sağlı sollu ataklarla İstanbul Afrika Karması karşısında hücumlar geliştiren Çerkezköyspor karşılaşmanın dördüncü dakikasında kaydettiği golle öne geçti.Sağ kanattan Cihan ile gelişen atakta Mehmet Narin’in ara pasında topla buluşan Serkan Akyüz düzgün vuruşla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

 

ÇERKEZKÖYSPOR ART ARDA GOLLER BULDU

Henüz maçın ilk dakikalarında gelen golle rahatlayan temsilcimiz Çerkezköyspor, ilerleyen dakikalarda İstanbul Afrika Karması kalesine daha sık gitmeye başladı. Rakip defansı adeta bunaltan Çerkezköyspor karşılaşmanın ikinci golünü Melih’in ayağından buldu. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Melih şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru konuk ekip İstanbul Afrika Karması Nijeryalı Emi Roller ile bulduğu golle farkı bire indirdi.

 

TEMSİLCİMİZ İLK YARIYI 3-1 ÖNDE KAPATTI

İstanbul Afrika Karması bulduğu golle Çerkezköyspor’u daha kontrollü oynamaya sevk etti. Bu dakikadan sonra karşılıklı ataklarla geçen karşılaşma orta sahada sert mücadelelere sahne oldu. İlk yarının ortalarından sonra Çerkezköyspor ataklarını sıklaştırdı. Çerkezköyspor Mehmet Narin ve Melih ile yakaladığı iki önemli fırsatı değerlendiremedi. İlk devrenin sonlarına doğru sol kanattan hızlı çıkan Çerkezkösypor atağında İstanbul Afrika Karması savunması topu uzaklaştıramadı. Topla buluşan Tahir kaleci Abdullah’ın uzanamayacağı köşeye topu göndererek farkı tekrar ikiye çıkardı. Karşılaşmanın da ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre Çerkezköyspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

İKİNCİ YARI GOLLER DEVAM ETTİ

 Karşılaşmanın ilk devresini 3-1 mağlup kapatan İstanbul Afrika Karması ikinci devrenin ilk dakikalarında daha atak göründü. Çerkezköyspor karşısında ilk beş dakikada sağlı sollu ataklar geliştiren İstanbul Avrupa Karması Faslı oyuncu Hamit’in ayağından bulduğu golle farkı tekrar bire indirdi. Kalesinde golü gördükten sonra toparlanan temsilcimiz karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde tekrar farkı artırmak için ataklarını sıklaştırdı. 58.dakikada gelişen Çerkezköyspor atağında ilk golün sahibi Serkan Akyüz kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü kaydetti.

 

MAÇ 7-2 SONA ERDİ

Karşılaşmanın kalan dakikaları da karşılıklı ataklarla geçerken, temsilcimiz Çerkezköyspor İstanbul Afrika Karması savunmasına zor anlar yaşattı. Çerkezköyspor’da kalan dakikalarda sahneye çıkan Muharrem topu ağlara göndererek skoru 5-2 yaptı. Arka arkaya gelen iki golle birlikte İstanbul Afrika Karması oyundan tamamen koptu. Disiplini kaybeden rakibi karşısında çok rahat ataklar geliştiren Çerkezköyspor golleri bulmakta da zorlanmadı. Karşılaşmanın 80’inci dakikasında bu sefer sahneye tecrübeli golcü Mehmet Narin çıktı. Karşılaşmanın son dakikalarında konuk ekip İstanbul Afrika Karması farkı indirmeye çalışsa da istediğini elde edemedi. Son dakikalarda Mehmet Narin’in ayağından bir gol daha bulan Çerkezköyspor karşılaşmadan da 7-2 galip ayrılmasını bildi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış maçının ardından değerlendirme yapan Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz “Güzel ve görkemli bir sezon açılışı gerçekleştirdik. İstanbul’dan gelerek bugün bizim davetimizi kırmayan İstanbul Afrika Karması oyuncularına teşekkür ediyorum. Kurduğumuz güçlü kadro ile rakibimiz karşısında elimizden geleni yapmayı çalıştık. İyi bir oyunun karşılığında ise farklı galibiyet aldık. Bugün bizleri yalnız bırakmayan protokol üyelerine ve Caddeliler taraftar grubumuza teşekkür ediyorum. Bu sezon şampiyonluğun en iddialı takımlarından biriyiz. Sezon sonu bu ipi göğüsleyerek düştüğümüz Bölgesel Amatör Lige tekrar yükseleceğiz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN