Zühre Nine'den CHP'lilere tavsiyeler

CHP Kongresi'nde en yaşlı delege Zühre Behcan'a partililer yoğun ilgi gösterdi. Partililerin ilgisi karşısında espriler yapan 80 yaşındaki Zühre Nine, "Cumhuriyet Halk Partisi bize Atatürk'ün eman

GÜNDEM 20.10.2014 14:17:00 0
Zühre Nine

Pazar günü yapılan CHP Çerkezköy İlçe Olağanüstü Kongresi’nde ilçe teşkilatının en yaşlı delegesi olarak oy kullanan Zühre Behcan (80)’e partililer yoğun bir ilgi gösterdi.

 

BEN HEPİNİZDEN DAHA GENCİM!

Seçimlerde parti delegesi olan emekli öğretmenler kızı Semra Aruh ve damadı Şener Aruh ile birlikte saat 15.30’da oy kullanmaya gelen partinin en yaşlı delegesi Zühre Behcan’ı İlçe Başkanı Hasan Demir ve eski ilçe başkanlarından Metin Dönmez kapıda karşıladı. Zühre Nine’nin ‘Elini öperek hoş geldiniz’ diyen Demir ve Dönmez’in ardından partililerde yoğun ilgi gösterdi. CHP’lilerin yoğun ilgi göstermesi üzerine Zühre Behcan, “Ne yani ben sizce yaşlımıyım! Ben hepinizden daha gençim”  diyerek partililere espiri yaptı. Behcan, “Cumhuriyet Halk Partisi bize Atatürk’ün emaneti ona sahip çıkın. Sakın ola kavga gürültü yapmayın. Eğer iktidar olunacaksa bir birinize sıkı sıkı sarılık birlik ve beraberlikten ve kardeşlikten asla ayrılmayın. Ufak sorunları da sakın büyütmeyin.” diyerek tavsiyelerde bulundu.

 

ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

Zühre Behcan daha sonra oyunu kullanmak için seçim kurulundan oy pusulalarını alarak oy kullanma kabinine girdi. Zarfa oy pusulasını koyarak oyunu kurulan sandığa atan Zühre Nine’ye partililer oyunu kime verdiğini sordu. Bazı partililerin ‘Zühre Anne oyunu hangi adaydan yana kullandın kulağımıza söyle” demeleri üzerine şu karşılığı verdi: Oyun ha Fedahi ya da Hasan sizi ilgilendirmez. Kazanan CHP olacak! Ben görevimi yaptım. Baksanıza iki aday da maşallah pırıl pırıl insanlar. Bu nedenle kazanan CHP ve ülkemiz olacaktır. Kongreniz hayırlı olmasını diliyorum.”dedi. Zühre Behcan oyunu kullandıktan sonra bazı partililer kendisi ile fotoğraf çektirme yarışına girdi.

 

Haber / Seyit SÜREN