CHP'de Demir'de adaylığını açıkladı

Fedahi Güven'in ardından CHP'de kongre öncesi ikinci aday olarak Hasan Demir çıktı. Halen CHP İlçe Kayyum Heyeti'nde görev alan Hasan Demir, parti binasında düzenledi basın toplantısı ile 19 E

GÜNDEM 17.10.2014 16:22:00 0
CHP

CHP Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir dün İlçe Teşkilatı’nda saat 10.30’da düzenlediği basın toplantısıyla 19 Ekim Pazar günü yapılacak olan İlçe Kongresi’ne başkan adaylığını açıkladı. Hasan Demir’in adaylığını açıkladığı basın toplantısında CHP Kayyum Heyeti üyeleri, eski İlçe Başkanı Metin Dönmez, Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve eski Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Ülger de yer aldı.

 

ÇERKEZKÖY’Ü BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Tüm partililerin desteği ile görev aldıklarını belirterek konuşmasına başlayan Hasan Demir, “Tüm parti üyesi arkadaşlarımın yüreği ile burada olduğumuzu, artık yüreğimizde öteki diye bir kavrama yer olmadığını herkesin bilmesini istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Çerkezköy' ü hep birlikte yöneteceğiz.”dedi.

 

2004 YILINDAN İTİBAREN AKTİF SİYASETE BAŞLADIM

Konuşmasına özgeçmişini anlatarak devam eden Demir, “1960 Erzincan doğumluyum. İlk ve Orta öğrenimimi Erzincan’da Lise ve Üniversite eğitimimi de İstanbul’da tamamladım.1981 yılında İstanbul’da başladığım iş yaşamımı,1990 yılından itibaren Çerkezköy’ümüzde sürdürmekteyim. Halen bir firmada İnsan Kaynakları Müdürü olarak çalışıyorum. Yaşamım boyunca hep siyasetin içinde oldum. 2004 yılından itibaren de Çerkezköy’ümüzde aktif siyasette belediye meclis üyesi adaylığı, il yönetim kurulu içinde birçok görevde bulundum ve bir dönem milletvekili aday adayı oldum. Hep aynı yerde durmayı kendime ilke edindim. Kucaklayıcı ve mütevazi olmanın siyasetin temel erdemi olduğuna inanıyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım.”diye konuştu.

 

İLÇE BAŞKANLIĞI’NA ADAYIM

CHP İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Demir şunları söyledi: “Bu gün burada bir araya gelmemizin sebebi 19 Ekim 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Olağanüstü Kongresinde, ilçe başkanlığına aday olduğumu açıklamamdır. Bize verilen kayyum görevini ekip olarak yerine getirdiğimize inanıyoruz. Dolayısıyla Çerkezköy’de Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını daha yukarılara taşımak yerel iktidarımızı en iyi şekilde taçlandırmak ve uyumlu bir ekip çalışması sergilemek istiyoruz. Burada belediyemizle yapılacak kararlı çalışmayla Çerkezköy’ün daha yaşanılabilir bir kent olmasına katkı koymak ve sosyal demokrat belediyelerin başarılarını toplumumuza sunmak istiyoruz. Bu hususta elimizi taşın altına koymamız gerektiğini anladık. Dolayısıyla her türlü özveri ve uyumu göstererek partimiz adına ne yapılacaksa onu yapmaya soyunduk.”

 

ÇERKEZKÖY HALKINI YAŞANILABİLİR KENTE KAVUŞTURACAĞIZ

Belediye ile yapacakları uyumlu çalışmalarla Çerkezköy halkını daha yaşanılabilir bir kente kavuşturacaklarını söyleyen Hasan Demir, “Tüm Partililerimizle birlikte Çerkezköy halkını daha yaşanılabilir bir kent haline kavuşturacağımızdan herkes emin olsun, çünkü biz bunu başaracağız. Biz ne kadar bütünsek Cumhuriyet Halk Partisi o kadar güçlü, biz ne kadar bütünsek yerel yönetimimiz bir o kadar başarılı olur. Temel hedef ve yaklaşımımız budur ve bu sebepten ötürü Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na adayım.”dedi.

 

KONGREYE PARTİLİLERİN DIŞINDA KİMSEYİ ÇAĞIRMADIK

Hasan Demir,19 Ekim Pazar günü Güneşler Otel Salonu’nda saat 11.00’de başlayacak olan ilçe kongresine partililerin dışında hiç kimseyi çağırmadıklarını da belirtti. Demir, “İlçe kongremize CHP birimleri, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız  İlçe Belediye Başkanlarımız il ve ilçe yönetimleri dışında hiç kimseyi çağırmadık.”açıklamasını yaptı.

 

CHP’YE YAKIŞAN BİR KONGRE OLACAK

Kongrede seçimlere kendisi ve Fedahi Güven ile iki aday olarak gireceklerini de hatırlatan Hasan Demir, “İlçe kongremizde sağduyu hakim olacaktır. İki aday olarak seçimlere giriyoruz. Kongremizin birlik ve beraberlik içinde geçmesi için diğer aday arkadaşımla da görüştük ve kendisi de ayni fikirde olduğunu söyledi. Bu nedenle kongremizde tam birlik ve beraberlik içinde geçecek ve kazanan CHP ve Çerkezköy olacak. Kaybeden aday da kazananı tebrik ederek elini havaya kaldıracak birlik ve beraberliği sağlayacağız.”dedi.

 

EKİP OLARAK SEÇİME GİRİYORUZ

Demir, adaylık açıklamasını şöyle tamamladı: “Kayyum Heyeti olarak üstlendiğimiz görevi tarafsız olarak yürüttük ve yürütüyoruz. Tekirdağ’da 12’de 12 yaparak büyük bir başarı elde eden partimiz ilçe kongremizde de birlik ve beraberliğin örnek temsilcisi olacaktır. Tarafsız olarak görev yapan Kayyum Heyeti üyeleri de yönetimde görev alacaktır. Biz kucaklayıcı bir süreç başlatıyoruz. Bu nedenle ekip olarak seçime giriyoruz. Genel Seçimlere kadar olan süreçte CHP’de birlik ve beraberliğin sağlanmasına çalışacağız. Kazandığımız yerel iktidarımızın belediye başkanıyla birlikte her zaman uyum içinde çalışacağız. Kongremizin hayırlara vesile olacağına içtenlikle inanıyorum.”

 

Haber/Seyit SÜREN