Bir haftada 202 kişi yararlandı

Torba Yasa çerçevesinde başlatılan Çerkezköy Belediyesi'nin alacaklarının yeniden yapılandırılmasından bir hafta içerisinde 202 kişi yararlandığı öğrenildi

GÜNDEM 17.10.2014 15:25:00 0
Bir haftada 202 kişi yararlandı

Çerkezköy Belediyesi’nin hafta başında itibaren kabul ettiği yeniden yapılandırma başvurularına 202 kişinin taksitlendirme için müracaat ettiği bildirildi. Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye’nin emlak,çevre temizlik vergisi ile su borcu olan mükelleflerden toplam 15 milyon TL alacağı bulunduğunu bildirmişti. Torba Yasa kapsamında bu alacaklara taksitlendirme yapılacak.

 

ALACAKLAR TAKSİTLENDİRİLİYOR

Hükümet tarafından çıkartılan Torba Yasa ile birlikte Çerkezköy Belediyesi’de emlak, çevre temizlik vergisi ile su borcu olan mükelleflere 6 ile 18 arasında değişen çeşitli taksitlerle ödeme kolaylığı sağladı. 30 Nisan 2014 tarihine kadar tahakkuk edip ancak ödenmeyen su bedeli, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi gibi borçlarını ödemeyen vatandaşların 2 ay içerisinde yazılı dilekçe ile Çerkezköy Belediyesi’ne müracaatta bulunarak taksitlendirme kolaylığı sağlanmıştı.

 

PEŞİN ÖDEMELERDE GECİKME ZAMMI ALINMAYACAK

Mükellefler yapılandırma kolaylığından yararlanmak için peşin ya da katsayı oranına göre 6, 9, 12, 15 ve 18 taksitte belediyeye olan borçlarını ödeyebildiği belirtildi. Öte yandan peşin ödemelerde ise borçların gecikme zamları alınmıyor. Borçların taksitlendirilmesi halinde ise Tefe-Tüfe oranında cüzi oranda gecikme zammı uygulanıyor.

 

202 KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

Yapılandırma ile ilgili Çerkezköy Belediye Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, bir haftalık sürede 202 kişi müracaat etti. Belediye yetkilileri, “Belirtilen süre zarfında borçlarını ödemeyen mükellefler için icra takibi başlatılacak. Bu yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerimiz ise  1 Aralık 2014 tarihine kadar yazılı bir dilekçe ile belediyeye başvurması gerekiyor. Yapılandırma kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nin yaklaşık 15 milyon TL'ye yakın alacağı bulunuyor. 11 milyon 400 TL ile emlak vergisi, 1 milyon 200 bin TL’sini çevre temizlik vergisi, 2 milyon 500 bin TL’sini ise su borcu oluşturmaktadır. Bir haftalık süre zarfında ise belediyeye gelen 202 vatandaşımız borçlarını taksitlendirme için başvurdu.” bilgisini verdi.

 

Haber/ Ahmet Kılavuz