Kadına karşı şiddet Tekirdağ'da masaya yatırıldı

Jandarma'nın öncülüğünü yaptığı 'Kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi' projesi kapsamında Tekirdağ'da kamu ve sivil toplum temsilcileri bir araya geldi

GÜNDEM 17.10.2014 15:01:00 0
Kadına karşı şiddet Tekirdağ

Tekirdağ’da 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi' konferansı düzenlendi.

JANDARMA ÇÖZÜM ARIYOR

Kadına karşı şiddetin önlenmesi için Jandarma Genel Komutanlığı’nın öncülüğünü yaptığı proje kapsamında il il dolaşılıyor. Önceki günde ‘Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi’nin Tekirdağ ayağı gerçekleştirildi. Tekirdağ’da bir otelde düzenlenen 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi' konferansında konuşma yapan İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, proje kapsamında birçok ilde kadına yönelik şiddet ve namus cinayetlerine yönelik konferanslar düzenlendiğini, projenin kadına yönelik şiddetin azaltılması için yaygın bir şekilde yapıldığını belirtti.

 

KAMU VE STK’LAR BİRARAYA GELDİ

Konferanslar kapsamında toplumsal bilinç oluşturulmak istendiğini belirten Tümgenaral Özkara, yapılan çalışmaların şiddet oranının azaltılmasına yönelik olduğunu ifade ederek, "Aile içi şiddet, Türk aile yapısının dışa kapalı olması dolayısıyla en fazla göz ardı edilmiş insan hakkıdır. Yapılan araştırmalarda, aile içi şiddete en çok maruz kalan kesimin kadınlarımız olduğu, kadınlarımızın en az üçte birinin şiddete maruz kaldığı, bu oranın bazı bölgelerde üçte iki oranına kadar yükseldiği görülmektedir. Özellikle kocasından boşanan ve ayrılanlarda şiddete maruz kalma oranının yüzde 80’ler gibi inanılmaz boyutlara ulaştığı tespit edilmiştir" dedi. Konferansta aile içi şiddetin önlenmesine yönelik slayt izletilmesinin ardından Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Gülsen Ülker sunum yaptı.Konferansa, Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Yel, İl Jandarma Komutanlığı temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Haber Merkezi