Din görevlileri haftasını mangal yakıp kutladılar

Edirne'de, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Diyanet-Sen'e bağlı din görevlileri ve basın mensupları düzenlenen mangal etkinliği ile bir araya geldi.

GÜNDEM 16.10.2014 14:20:00 0
Din görevlileri haftasını mangal yakıp kutladılar

DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI’NI KUTLADILAR

Edirne’nin en eski camilerinden birisi olan ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın çocukluğunda sıkça zaman geçirmesi ile bilinen Dar-ül Hadis Camii’nde düzenlenen etkinliğe, Diyanet-Sen’e bağlı din görevlileri, Edirne’de görev yapan haber ajansları çalışanları ve yerel gazeteciler katıldı. Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, mangal başında bir araya gelen din görevlileri ve basın mensupları, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 

DAR-ÜL HADİS CAMİİ’NDE TOPLANDILAR

Dar-ül Hadis Camii İmam Hatibi Hafız Mahmut Eroğlu, yemek öncesi yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı dolayısıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın 13-17 Ekim tarihleri arasında kutlandığını hatırlatarak, "Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanılan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, bu yıl Kurban Bayramı dolayısıyla 13-17 Ekim tarihleri arasında kutlanıyor. Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinlikler çerçevesinde kutlanıyor. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en büyük Sivil Toplum Kurumu olarak, Diyanet-Sen olarak kutladığımız gibi müftülüğümüz de resmi törenlerle bu haftayı en güzel şekilde değerlendiriyor. Bizler, Edirne din görevlileri olarak, Edirne’mizde milletin sesi, soluğu olan evlerimize çeşitli haberleri taşıyıp bizleri bilgilendiren kardeşlerimizle bir araya gelmek istedik. Minare gölgesinde bu ikramları sizlere yapıyoruz. Bu ikramları Edirne’deki din görevlisi arkadaşlarımız adına sizlere yaptık. Ben katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

DİN GÖREVLİLERİ 24 SAAT HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYOR

Eroğlu, din görevlilerinin mesai kavramı gözetmeksizin 24 saate dayalı hizmet anlayışı içerisinde hizmet vermeye çalıştıklarını dile getirerek, "Din görevlisi dendiği zaman sadece camide namaz kıldırıp giden değil, 24 saatinin hizmete adayan insan demektir. Bizler, milletimizin doğumundan ölümüne kadar her anında yanındayız. Milletimizle biz hep iç içeyiz. Bizlerde kesinlikle mesai mefhumu yok. Camilerimizi 24 saat esasına göre açık tutmaya gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede de milletimizle buluşuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Merkezi