Yurdakul yayalaştırma projesini anlattı

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şehitlik Caddesi'nin Yayalaştırma Projesi'ni halkın görüşüne sundu

GÜNDEM 16.10.2014 14:10:00 0
Yurdakul yayalaştırma projesini anlattı

Malkara Belediyesi, Şehitlik Caddesi'nin Yayalaştırma Projesi Sunumu ile tanıtımını Çarşamba günü saat 16.30'da Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.Toplantıya Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı ile İsmail Akkaya, Belediye Meclis Üyelerinden Volkan Soğancılar, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, Malkara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erhan Bingül, İmar ve Şehircilik Müdürü Dilek Akkaya, Park ve Bahçeler Müdürü Çiler Şenel Bilsel, Yüksek Mimar Melih Tabaköz, Şehitlik Caddesi esnafları ve basın mensupları katıldı.

 

PROJE HAKKINDA VATANDAŞLARINDA GÖRÜŞÜ ALINDI

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yaptığı konuşmada, “Şehitlik Caddesi'nin trafiğe kapatılıp yayalaştırılması konusunda Melih Bey tarafından projemiz hazırlandı. Bununla ilgili karşılıklı oturup görüşelim. Sakıncaları varsa, ufak tefek düzenlemek istediğimiz yer varsa bunları tespit edelim. Daha sonra işi ihaleye hazır hale getireceğiz. Biran önce ihaleye çıkarıp mart ayı sonuna kadar yetiştirmek istiyoruz. TREDAŞ'la görüşmelerimiz oldu, bir an önce elektrik tellerini yer altına almalarını söyledik ve onlar da sıcak baktılar. Şuan için Belediye ve TREDAŞ açısından her şey olumlu gidiyor. İşin 3. ayağı o bölgede iş yapan esnaflarımızın da projeyi görüp değerlendirmesini istedik. Ben ilk önce size bırakayım sözü, projeyi izledikten sonra da karşılıklı görüşerek devam ederiz.” dedi.

 

 

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE DE BULUNULDU

Projenin Mimarı Melih Tabaköz ise, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde yaptığımız görüşmede Başkanımın direktifinde oradan bir takım bilgileri aldık. Sizlerle daha önce yapılan toplantının bilgileri bana aktarıldı. 245 metre boyundaki caddenin yayalaştırmaya açılacağı, ara sokaklara da 10'ar metre girmek kaydıyla yayalaştırma planlamasının yapılması görevi bana verildi. Biz de o doğrultuda projelerimizi hazırladık. Şimdi size onu takdim ediyoruz. Daha sonra sizin düşüncelerinizi ve fikirlerinizi alıp düzeltmemiz gereken yerler varsa düzelterek bir sunum daha yapmamız düşünülürse ileride bir sunum daha yapabiliriz” diyerek proje hakkında bilgiler verdi.

 

Haber Merkezi