Mandalı: İtirazımızı yapacağız

Çoban: Beraberliğimiz bozulmadı Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Büyükyoncalı ile ilgili olarak önceki gün aldığı karar Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı'yı üzerken, Saray Belediye

GÜNDEM 15.10.2014 17:21:00 0
Mandalı: İtirazımızı yapacağız

Bir hukuk bürosu açılışında karşılaşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, önceki gün Büyükşehir Meclisi’nde görüşülen ‘Büyükyoncalı’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ REDDETTİ

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ile aralarında her hangi bir sorun olmadığının altını çizerek konuşmasına başlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Büyükyoncalı sakinleri, ilçemize bağlanmak istedi. Konu demokrasinin bir gereği olarak Kapaklı Belediye Meclisi’nin onayının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Büyükyoncalı halkının talebi Büyükşehir Meclisi tarafından reddedildi” dedi.

 

HAKKIMIZ VARSA İTİRAZ EDECEĞİZ

Büyükyoncalı’nın, Saray’a bağlı bir şekilde hizmet almaya devam edeceğini belirten Mandalı, “Biz hiçbir zaman Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması halinde daha fazla hizmet alacağını iddia etmedik. Büyükyoncalı Kapaklı’ya bağlanmış olsaydı da aynı hizmeti alacaktı, şimdi de aynı hizmeti alacak. Biz bu süreçte resmiyette bir hakkımız varsa Kapaklı Belediyesi olarak Büyükşehirin kararına itiraz edeceğiz. Olursa olur, olmazsa yapacak bir şey yok! Fakat ısrarla belirtmek istiyorum ki bizim Saray Belediyesi ile aramızda hiçbir dargınlık ya da kırgınlık yok” diye konuştu.    

 

HERKES BÜYÜKŞEHİRİN KARARINA SAYGI DUYMAK ZORUNDA

Öncelikle Büyükyoncalı halkının Kapaklı’ya bağlanmak istemesine bir anlam veremediklerini dile getiren Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Keşke bu taleplerini, yerel seçimlerden sonra değil de, belde belediyeleri kapanırken, tabelaları indirilirken beyan etselerdi. Kapaklı Belediyesi konuyla ilgili Büyükşehir Meclisi’nin almış olduğu red kararına itiraz edebilir. Fakat neticenin değişeceğini sanmıyorum. Nihayetinde herkes Büyükşehir Meclisi’nin aldığı karara saygı duymak zorundadır” diye konuştu.  

 

100 YILDIR BİRLİKTE YÜRÜYORUZ

100 yılı aşkın bir süredir Büyükyoncalı ve Saray’ın birlikte olduğunu vurgu yapan Nazmi Çoban, “Büyükşehir Meclisinde alınan kararla Büyükyoncalı ile olan birlik beraberliğimiz korunmuş oldu. Büyükyoncalı, Saray’ın en büyük mahallesidir. Bu bağlamda en fazla hizmeti Büyükyoncalı alacaktır. Biz de Saray Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de hiçbir ayrım yapmadan hizmetlerimizi sürdüreceğiz. 100 yıldır birlikte yürüyoruz. Bundan sonrada birlikte yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.  

 

YERİNDE BİR KARAR OLDU

Büyükyoncalı Mahallesi’nin Saray’dan ayrılıp Kapaklı’ya bağlanma talebinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul edilmemesinin yerinde bir karar olduğunu sözlerine ekleyen Nazmi Çoban, “Eğer aksi bir karar alınmış olsaydı emsal karar teşkil edecekti. Çerkezköy Çorlu ve Ergene başta olmak üzere diğer ilçelerde de haritalar değişecekti. Böylece biz Büyükşehir Meclisi’nde sürekli bu tür konuları görüşmek zorunda kalacaktık” diye görüşlerini dile getirdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ