Sultanlar Yolu'nda ilk durak Kırklareli oldu

8 ülkeyi kapsayan ve yaklaşık 2 bin 200 Kilometrelik yolun Türkiye ayağını tek başına yürümeye başlayan Hollandalı Mieke Kuitecz'in bir durağı da Kırklareli oldu.

GÜNDEM 14.10.2014 11:24:00 0
Sultanlar Yolu

Hollandalı gezgin Kırklareli yürüyüşü kapsamında Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nu da makamında ziyaret etti.

 

İLK DURAK KIRKLARELİ

Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere 8 ülkeyi kapsayan ‘Sultanlar Yolu’nun 385 Kilometrelik Türkiye ayağını tek başına yürüyecek olan Hollandalı Bayan Mieke Kuitecz Kırklareli’ye geldi. ‘Sultanlar Yolu’nu internetten görerek tek başına yürümeye karar veren 46 yaşındaki Hollandalı Bayan Mieke Kuitecz 5 Ekim 2014 Pazar günü Edirne’den start verdi. Yürüyerek Edirne’den yola çıkan Kuitecz’in ilk durağı Kırklareli olurken, burada Belediye Başkan Kesimoğlu makamında misafir etti.

 

69 ÜLKE GEZDİ 70’NCİ ÜLKE TÜRKİYE

Kuitecz, bugüne kadar 69 Ülke gezdiğini ve 70’nci Ülke olarak Türkiye’ye ilk defa geldiğini belirtti. Türkiye’deki ‘Sultanlar Yolu’nu tek başına yürümek istediğini belirten Kuitecz, başlattığı yürüyüşünü Topkapı’da tamamlamayı hedeflediğini söyledi. Kırklareli il sınırları içerisinde; Dolhan, Paşayeri, Koyunbaba, Kırklareli Merkez, Kızılcıkdere, Üsküpdere, Karıncak, Kaynarca, Pınarhisar, Erenler, Poyralı, Doğanca, Develi, Vize, Okçular, Evrenli ile Çakıllı bölgelerinden geçtiğini ve Kırklareli halkının kendisine büyük ilgi göstererek yardım ettiğinin altını çizdi.

 

KESİMOĞLU’NDAN TEBRİK

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Hollandalı gezgini başlattığı bu yürüyüşten dolayı tebrik ederek, “Kendisi çok zorlu ve bir o kadarda güzel bir yürüyüş başlatmış. Bu kapsamda Kırklareli’den geçen Sultan Yolu’nu da yürümeye kara vermiş. Bu konuda ben kendisini tebrik ediyorum’’ ifadelerini kullandı. Hollandalı Mieke Kuitecz, Başkan Kesimoğlu’nu ziyaretinin ardından Belediye Meclis Üyesi Elmas Büyükdere’nin işyerine de ziyaret etti.

 

Haber Merkezi