Kaymakam Gürbüz: Çağa ayak uydurmalıyız

'Hayırlı olsun' ziyaretine gelen Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve beraberindekileri ağırlayan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, engellilerin ilçe sınırları için

GÜNDEM 14.10.2014 11:07:00 0
Kaymakam Gürbüz: Çağa ayak uydurmalıyız

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’e ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Burada Kaymakam Gürbüz ile bir süre görüşen dernek üyeleri daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 

DERNEK BİNAMIZ YOK

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, beraberindeki dernek yönetim kurulu üyeleri Çetin Koca ve Şaban Çağlayan ile birlikte önceki gün saat 15.30’da Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etti. Kaymakam Gürbüz’e ‘Hayırlı olsun’ temennisinde bulunan Dernek Başkanı Çakan, daha sonra dernek çalışmaları hakkında Gürbüz’e bilgiler verdi. Yaklaşık 6 aydır görevde olduklarını kaydeden Çakan, “Dernek binamız yok. Şu an kiralık bir binada faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR

Dernek binasının kirasının Kapaklı Belediyesi’nce karşılandığını kaydeden Hayati Çakan, “Derneğimize sağdan soldan çıkma bilgisayarlar aldık ve internet bağladık. Böylece internet kafelere gidemeyen üyelerimiz burada internete ücretsiz bir şekilde girebiliyor” dedi. Üye sayılarının 150’yi aştığını kaydeden Çakan, “Üyelerimizden temsili olarak yıllık 20 TL üyelik ücreti talep ediyoruz. Fakat bunu bile bütün üyelerimizden alamıyoruz” dedi. Çakan, konuşmasının sonunda ilçedeki birçok okulun tuvaletlerinin engellilere uyumlu olmaması nedeniyle engelli öğrencilerin büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, Kaymakam Gürbüz’den yardım istedi.  

 

DAHA DUYARLI OLMALIYIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin faaliyetlerini takdir ettiğini belirterek, “Okullarda yaşanan bu sıkıntıdan haberdarım. Konuyu öğrenir öğrenmez Kapaklı Belediyesi ile irtibata geçtik. Daha sonra edindiğimiz bilgilere göre konu Büyükşehir Belediyesi’ne iletildi. Gerekli çalışmaların yapılabilmesi için ödenek bekleniyor. Ödenek gelir gelmez bu sıkıntıyı gidereceklerini ifade ettiler. Bu çağda engelli tuvaleti olmayan işletme yok! Kapaklı olarak biz de çağa ayak uydurmalı, özellikle engellilerimizle ilgili olan bu tür konulara karşı daha duyarlı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

İŞ KAZALARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve beraberindeki dernek üyeleri daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, bölgede meydana gelen iş kazalarında artış yaşandığına dikkat çeken Hayati Çakan, “Gerekli önlemler alınmadığı için iş kazalarının önüne geçilemiyor. Bu nedenle birçok vatandaşımız sakat kalıyor. Yetkililerin, bilhassa firma sahiplerinin iş güvenliği konusuna daha duyarlı olması gerekiyor” dedi.  

 

ENGELLİ ARACI PARK YERİ YOK!

Kapaklı’da engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntılara da değinen Hayati Çakan, “En çok karşılaştığımız sorunlardan biri de engelli aracı park yeri sorunudur. İlçemizde hiçbir yerde engelli aracı park yeri yok! Buna Kapaklı Kaymakamlığı önü ve Kapaklı Belediyesi önü de dahil. Başta kamu kuruluşları olmak üzere ilçenin birçok noktasında engelli aracı park yeri oluşturulmalıdır” dedi.

 

ÜZERİMİZE DÜŞÜN GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, “Engelli aracı park yeri konusunda gerekli çalışmaları Kapaklı Belediyesi yapacaktır. Biz emniyet olarak işin denetlenmesi konusunda üzerimize düşün görevi yapmaya hazırız” dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün zihinsel engelli vatandaşların kaybolmaması adına başlattığı çalışmanın Kapaklı’da da uygulamaya geçeceğini ifade eden Barın, “Sizden isteğimiz, zihinsel engelli vatandaşlarımızın ailelerini bize yönlendirmenizdir. Bu kardeşlerimizin parmak izlerini alarak, herhangi bir kaybolma durumunda kısa sürede parmak izleri vasıtası ile kimlik, adres ve iletişim bilgilerine ulaşabileceğiz” açıklamasını yaptı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ