BAYRAM ÖNCESİ İŞSİZ KALDIK

Kapanan Karaağaç Belediyesi'nde taşeron firmalar adına çalışırken Kapaklı Belediyesi'ne geçen 7 işçi işten çıkarıldıkları gerekçesi ile Belediye önünde eylem yaptı.

GÜNDEM 1.10.2014 16:57:00 0
BAYRAM ÖNCESİ İŞSİZ KALDIK

Daha önce kapanan Karaağaç Belediyesi’nde taşeron adına işçi olarak çalışan 7 kişi, yerel seçimlerin ardından Kapaklı Belediyesi’ne çalışmaya başladı. İşçiler, dün öğleden sonra  işten çıkarıldıkları gerekçesi ile Kapaklı Belediyesi önünde eylem yaptı.

 

BAYRAM SEVİNCİ KURSAĞIMIZDA KALDI

Kurban Bayramı öncesinde işsiz kaldıklarını belirten işçiler, “5 yıldan beri Karaağaç Belediyesi’nde çeşitli taşeron firmalarda girdi çıktı yapılarak çalıştık. Bizler taşeron firmaları tanımayız bilmeyiz. Bizi işe Belediye aldı görevlendirmeyi Belediye yaptı. Bizler Belediye’nin asıl işçileriyiz hepimiz işçi ve memurların yaptığı görevleri onların yarısı kadar maaşlara yaptık. Karaağaç Belediyesi ile taşeron firmanın son sözleşmesi 3 yıllıktır ve 17.11.2014’te sona ermektedir. Son 6 aydır Büyükşehir kapsamında kapanan Karaağaç Belediyesi’nden Kapaklı Belediyesi’ne geçtik ve çeşitli birimlerde görevlendirildik. Burada çeşitli zorluklarla karşılaştık. Çok defa işten çıkartılmaya çalışıldık. En sonunda 30.09.2014 tarihinde sözleşmemiz haksız yere fesh edilerek Bayram üzeri bizi işsiz bıraktılar. Bayram üzeri 7 aileyi işsiz bırakmak, Bayram sevincini kursaklarında bırakmak, evine ekmek götürmesine mani olmak, hangi vicdana hangi kanuna sığar bunu kamoyunun ve yöneticilerin takdirine bırakıyoruz.”dediler.

 

6 AYDIR KARAAĞAÇ’A HİZMET GELMEDİ

Kapanan Karaağaç Belediyesi’nde Meclis Üyeliği yapan Çetin Özhan’da işçilere destek için Belediye önüne geldi. Özhan, “Seçimlerden sonra 2019 yılına kadar Karaağaç’ı suçlu ilan etmiş ve az oy almasının cezasını Karaağaç halkına kesmiştir. Karaağaç’a 6 aydır hiçbir hizmet gelmemiştir. 15 yıldır Karaağaç halkına hizmet eden Belediye binası kaderine terk edilmiştir.Tüm resmi kurumların Kapaklı’da olması ve Karaağaç’tan araç olmaması tamamen Mandalı’nın Karaağaç’a yaptığı bir ayrımcılıktır.”dedi.

 

Haber/Ahmet KARDEŞ