Ergene bayram hazırlıklarını tamamladı

Ergene Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısı ile hazırlıklarını tamamladı.

GÜNDEM 1.10.2014 10:26:00 0
Ergene bayram hazırlıklarını tamamladı

Vatandaşların kurbanlarını sağlıklı ve düzenli bir şekilde kesmesini sağlamak amacıyla kesim yapılabilecek yerleri belirleyen Ergene Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Mahallesinde bulunan eski futbol sahasında ve Velimeşe Mahallesinde eski mezbahanede de kurban kesimlerinin yapılabileceği belirtildi.

 

KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ HAZIRLANDI

Temizlik İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız, hazırlıklarla ilgili çalışmasında "Kurban Bayramında 2 bin adet küçükbaş hayvan, 200 adet büyükbaş hayvan kesimi için yer tahsisi yaptık. 2 ayrı noktada kesim işlemleri gerçekleştirilecek. Kurban kesim ve satış yerlerinde sık sık ilaçlama yapılacak. Bu alanlarda seyyar tuvaletler olacak" dedi. Yıldız, ayrıca hayvan sahiplerinin randevu sistemi ile hayvanlarını kestirebileceklerini vurgularken, "Kesilen hayvanların kanları Deri Organize Sanayi Bölgesindeki Arıtma Tesislerinde imha edilecek. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı tüm personelin vardiyalı olarak çalışacağı kesim işlemleri esnasında vatandaşlarımızın da belediye ekiplerine yardımcı olmasını diliyoruz" ifadelerini kaydetti.

 

EHİL OLMAYAN KASAPLARA KESTİRMEYİN

Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız, vatandaşları sahte ve işinde ehil olmayan kasaplara karşıda uyarırken, "Birlik ve beraberliğimizin sembolü olan bu günlerde vatandaşlarımız olası yaralanmalara karşı dikkatli olmalıdır. Bu anlamda kurban kesimleri gerçekleştirilirken üzücü olayların yaşanmaması için bıçak yaralanmalarına karşı daha dikkatli olunmalıdır. Zabıta personelimiz bayram süresince vatandaşlarımıza gerekli kolaylıkları sağlayacak" ifadelerine yer verdi. 

 

 

Haber Merkezi