38 kursiyer 'Satranç antrenörü' kursunu tamamladı

Kapaklı'da düzenlenen 1. Kademe Satranç Antrenörü Kursu tamamlandı. Kursa katılan 38 aday antrenöre önümüzdeki günlerde kurs bitirme belgelerinin verileceğini açıklayan Satranç Federasyonu Tekirdağ

GÜNDEM 22.09.2014 11:58:00 0
38 kursiyer

Türkiye Satranç Federasyonu ile Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün birlikte organize ettiği ‘1. Kademe Satranç Antrenör Kursu’ tamamlandı.

 

KURSA 38 KİŞİ KATILDI

Kapaklı Gazi İlkokulunda 13 –14-20-21 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen satranç kursuna 38 aday antrenör katıldı. Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar, 1. Kademe Satranç Antrenör Kursu’na 38 aday antrenörün katıldığını kaydederek, ilerleyen günlerde belgeleri teslim edilecek olan kursiyerlerin satranç antrenörü olacaklarını söyledi. Vardar, kursa katılanların büyük çoğunluğunun öğretmen olduğuna dikkat çekerek,“Kursa katılan kursiyerlerimizin çoğunluğunu öğretmenlerimiz oluşturuyordu. Her biri değişik branşlarda öğretmenlik yapan kursiyerlerimiz, bu kursun sonunda satranç antrenörü unvanını elde edecekler” açıklamasında bulundu.

 

KAPAKLI’DA 30 ÜZERİNDE SATRANÇ ANTRENÖRÜ BULUNUYOR

Satranç antrenörü sayılarıyla ilgili bilgiler veren Satranç Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar, “Okullarında her öğretmen kendi branşında görevini yaptıktan sonra, hafta sonlarında ise istekli öğrencilere satranç eğitimi dersi verecekler. Kapaklı ilçemizde 30’un üzerinde 1.kademe satranç antrenörü, 2 tane ikinci kademe antrenörü, 5 tanede hakemimiz bulunmaktadır. Kaymakamlığımızın, ilçe milli eğitimimizin ve belediyemizin destekleri sonucunda antrenörlerimizin satranç sporunu turnuvalarda en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyor, tüm sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

HER OKULDA ANTRENÖRÜMÜZ VAR

Her okulda satranç antrenörü öğretmeni bulunduğunu kaydeden Kapaklı Türkiye Satranç Temsilcisi Murat Bekdaş ise, şunları dedi: “Bu öğretmenlerimiz ve satranca gönül veren antrenörlerin çalışmaları sonucu satranç sporu hızla yayılmaya devam edecektir. Satranç sporunu daha da yaygınlaştırmak adına çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Velilerimize, okullarında satranç antrenörü olup olmadığını öğrenmelerini ve çocuklarını okullarındaki satranç kurslarına göndermelerini tavsiye ediyorum. Satranç aslında hayatın ta kendisidir. Doğrular, yanlışlar, kazanmak, kaybetmek, kendine güvenmek,dikkatli olmak,plan yapmak,alternatif çözümler geliştirmek,problemle mücadele etmek gibi birçok kavramı içinde barındıran bir spordur satranç. Satranç çocuğu olgunlaştırır.Tecrübe sahibi yapar. Problemle mücadele edebilmeyi,yenmeyi,yenilmeyi soğukkanlı olmayı öğretir. Kısaca hayata hazırlar”

 

Haber / Ahmet Kardeş