Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Tekirdağ'da düzenlenen törenle kutlandı. 19 Eylül Gaziler günü, tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

GÜNDEM 19.09.2014 13:15:00 0
Gaziler Günü kutlandı

Tekirdağ Valiliği Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi adına çelenk sunuldu.

 

TBMM ATATÜRK’E GAZİLİK ÜNVANI VERDİ

Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okumasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma, Süleymanpaşa Andadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Hüseyin Ertaş tarafından yapıldı. Ertaş, 19 Eylül 1921 gününün, Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasını müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM'nin 153 sayılı kanun ile Mareşallik rütbesini ve Gazilik unvanını verilmesinin 93. yıl dönümü olduğunu belirterek, "Bugün yurdun dört bir yanında gaziler günü törenlerle kutlanmakta, gazilerimize olan minnet borcumuz dile getirilmektedir. Dün olduğu gibi bugünde milletimize ve vatanımıza karşı yapılan saldırılara karşı aynı inanç ve değerlerle karşı koyuyoruz. Gazilerimizin ve şehitlerimizin bize açtığı yoldan emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Onlar bize vatanın kurtulmasında yaptıkları asil mücadele ile gurur kaynağımız olmuştur. Buradan şehitlerimizi ve hayatını kaybeden gazilerimizi saygıyla anarken, gazilerimizi de vatanın kurtulmasında gösterdikleri iman dolu mücadeleden dolayı saygıyla selamlıyoruz" dedi.

 

Tören öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okumasıyla sona ererken, törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kiçiroğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi üyeleri katıldı.