Şentürk'ten birlik çağrısı

Bulgaristan, Azerbaycan, Kırım ve Batı Trakya Türkleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Trakya Bölge sorumlusu Naci Şentürk, Bulgaristan'da 5 Ekim'de yapılacak genel seçimler için birliktelik

GÜNDEM 18.09.2014 11:57:00 0
Şentürk

DÖRT’TE BİRİNİ ALMAK ZORUNDAYIZ

Bulgaristan’da yapılacak olan seçimlerde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde seçim sandıkları konacağı için Şentürk, Bulgaristan’daki Türklerin daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri için Hak ve Özgürlükler Partisi'ne oy vermeleri gerektiğini söyledi. Şentürk, GERB, BSP, Hak ve Özgürlükler (DPS), ABV ve Ataka gibi 5 ayrı güçlü partinin seçime girdiğini ifade ederek, “Biz Hak ve Özgürlükler olarak, hedefimiz ilk iki parti arasına girmek, yani 50 milletvekili çıkarmak. Bulgaristan parlamentosunda 240 milletvekili görev yapıyor, biz bunun 4’te 1’ini almak zorundayız. Türklerin Bulgaristan'da daha iyi yaşam standartlarında olmaları için bütün soydaşlarımızın birleşmesi ve seçimlerden güçlü çıkması gerekmektedir. Aksi taktirde hükümete giremeyerek, yönetimde söz sahibi olamayız, kadrolarımızı kaybederiz. Bu seçim için kenetlenerek hedefimize ulaşmamız gerekir” dedi.

Bulgaristan’da yapılacak seçimler için Türkiye genelinde seçim sandıkları konularak çifte vatandaşların oy kullanması sağlanacak. 

 

Haber Merkezi