ERGENE BOZA FESTİVALİ İLE COŞTU

Ergene Belediyesi, bu yıl ilk kez düzenlediği 'Boza Festivali ve Sünnet Şöleni' ile ilçe halkına birbirinden güzel üç gün yaşattı. Mevlid-i şerifle başlayan Festival'de müzik ve eğl

GÜNDEM 17.09.2014 13:04:00 0
ERGENE BOZA FESTİVALİ İLE COŞTU

Ergene Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez ‘Boza Festivali ve Sünnet Şöleni’ yapıldı. Birincisi düzenlenen Festivale Ergeneliler yoğun bir ilgi gösterdi. Katılım yoğun olduğu festival kapsamında Ergene Belediyesi, 155 çocuğu da sünnet ettirdi. 3 gün süren festivali yaklaşık 15 bin kişi büyük ilgi ile izledi.

 

FESTİVAL MEVLİD İLE BAŞLADI

Ergene 1. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni etkinlikleri Bilal Habeşi Yeşiltepe Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulması ile başladı. Aynı gün gece ise Açıkhava Tiyatrosu ile devam etti. Tiyatro gösterileri vatandaşlar tarafından beğeni ile takip edildi.

 

İKİNCİ GÜN KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Şölenin ikinci günü Yeşiltepe Mahallesinde gerçekleşen kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej, halkın alkışlarıyla şölen alanına kadar devam etti. Büyük görsel şölenin yaşandığı kortej yürüyüşü, Osmanlı’nın temsili atlar ve bando ekibinin eşliğinde gerçekleşti. Açılışın ardından sahne alan halk oyunları grubu ve dans ekipleri halkın büyük beğenisini kazanırken, Roman dans ekibi de birbirinden kıvrak dans gösteri ile izleyenleri mest etti.

 

ŞEHİRLERİ ŞEHİR YAPAN KÜLTÜRÜDÜR

Festivalin ana teması olan boza kurulan stantlarda protokol üyelerine ikram edilirken Başkan Yüksel Ergene halkına ilkleri yaşatacaklarını ve 5 senelik Velimeşe Belediye Başkanlığı döneminde yöresel içecekleri bozanın tanıtımı için büyük çaba gösterdiklerini belirtirken “Şehirleri şehir yapan kültürü, sosyal yapısı ve markalarıdır. Boza bundan sonra Ergene İlçemizin değerlerinden biridir. Ülkemizin birçok farklı yöresinden vatandaşımızın bir arada huzur içerisinde yaşadığı Ergene İlçemiz de bu değeri yaşatacak ve ileriye götüreceğiz” diye konuştu.

 

ŞARKILARA BAŞKAN’DA KATILDI

Festivalin resmi açılış günü akşamı ses sanatçısı Seda Çakmak sahne alan ilk isim olurken performansıyla Ergene halkının beğenisini kazandı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel`in Seda Çakmak ile yaptığı düet alanı dolduran binlerce Ergene halkı tarafından alkışlarla karşılandı. Seda Çakmak`ın yaklaşık 1 saat süren konserinin ardından Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu tarafından kendisine bir plaket verildi. Seda Çakmak`ın ardından sahne alan Burcu Ulukaya davul şovu ile izleyenleri adeta büyüledi. Birbirinden güzel şarkılarıyla kalabalığı coşturan Ulukaya`nın hareketli şarkılarına halk eşlik etti. Başkan Yüksel`in 2 şarkı seslendirdiği festivalin 2. Gecesinde Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Menderes Yıldız`da ‘Erzurum Yaylasıyam’ şarkısını seslendirerek renkli kişiliği ve güzel sesi ile ön plana çıktı. Başkan ve yardımcısının sahne performansları Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak`ında yer aldığı protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından sık sık alkışlandı.

 

COŞKU TAVAN YAPTI

Ergene 1. Boza Festivali ve Sünnet Şöleninin son gününde Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak`ın yanı sıra Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan hazır bulundu. Festival alanının dolduran binlerce Ergeneliye hitap eden Başkan Rasim Yüksel,  Ergene ilçesinde ilklerin yaşandığına vurgu yaparken “Şölenin hazırlanmasında emeği geçen tüm belediye personelimi, şölenimize renk katan değerli sanatçılarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

 

DAVET EDEN HER VATANDAŞIMIN DÜĞÜNÜ’NE DE CENAZESİNE DE GİDERİM

Konuşmasında eleştirilere de cevap veren Başkan Yüksel, şöyle devam etti: “Burada çiçeği burnunda yeni ilçemizde, göreve geldiğimizin daha ilk yılında, benim sevgili Ergene halkıma verdiğim sözlerimden birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ergene’de neredeyse sıfırdan, yeni bir yapılanma içine girdik. Hızlı bir şekilde eksiklerimizi tamamlama gayreti içindeyiz ‘dedi.Yüksel ayrıca göreve geldiklerinin daha 5. Ayı olduğunu belirtirken “Bazıları akılları sıra sosyal belediyecilik, sadece düğünlere gitmekle olmaz diye, bizi eleştirmeye kalkıp, bize sosyal belediyecilik dersi vermeye kalkıyor. Ben, beni davet eden her vatandaşımın düğününe de giderim, cenazesine de giderim. Biz vatandaşımızın her türlü yanındayız. Yolunu da, alt yapısını da, parkını da yapacağız. Yeri ve zamanı geldiğinde bu şölende olduğu gibi, sünnet şölenlerinde, festivallerde, hep beraber, birlik beraberlik içinde eğleneceğiz”

 

BOZA İLÇEMİZİN MARKASIDIR

Başkan Yüksel`in konuşmasının ardından sahneye gelen Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ise emeği geçen  belediye başkanı Rasim Yüksel`e ve ekibine teşekkür ederken “Bu tür organizasyonlar halkımızın birlik ve beraberliği anlamında çok önemlidir. Bu anlamda yapılan bu güzel organizasyondan dolayı başkan Rasim Yüksel`i kutluyorum. Birde şu unutulmamalıdır ki yeni kurulan ilçemizde marka yaratma adına yapılan bu organizasyon Ergenemizin geleceği açısından önem arz etmektedir” dedi. Kızıltoprak, son olarak tüm Ergene halkına katılımlarından dolayı teşekkür ederken iyi eğlenceler diledi.

 

ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALDI

Ergene 1. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni`nin son akşamı sahne alan ünlü sanatçıların muhteşem sahne performansları izleyicileri büyüledi. İlk olarak sahneye çıkan gençlerin sevgilisi Yusuf Güney oldu. Sanatçı, sıcak tavırları ve birbirinden güzel şarkılarıyla Ergene halkını mest etti. İzleyenlerinde şarkılara eşlik ettiği Yusuf Güney konserine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel konserin sonunda festival anısına Yusuf Güney`e plaket hediye etti.

 

BOZA MİLLİ İÇECEĞİMİZDİR

Yusuf Güney`in yaklaşık 1 saat süren konserinin ardından sahneye gecenin flaş ismi Betül Demir çıktı. Genç ve güzel sanatçı kıvrak dasları, sahne performansı ve güzel sesiyle dinleyicileri adeta mest ederken Ergeneliler unutulmaz bir gece yaşadı. Ünlü sanatçıya plaketini vermek üzere sahneye gelen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel genç sanatçıyı Boza Kraliçesi tacını takarak Ergene İlçesinin boza elçisi ilan etti. Betül Demir Başkan Yüksel`in jesti üzerine teşekkür ederek, “Bu güzel gecede Ergene halkı ile buluşmamızı sağlayan şahsınıza ve ekibinize teşekkür ediyorum” dedi. Betül Demir ayrıca Ergene Bozası’nın milli içecekler arasında yer alması gerektiğini de belirterek, “Başkanımıza faydalarını sorduğumda anlatmakla bitiremedi. Milli içeceğimizin faydalarını bilelim ve sahip çıkalım.”dedi.

 

Haber Merkezi