Artık dersane değil okul

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet okullarında olduğu gibi dershaneden özel okula dönüşüm sürecini tamamlayan okullarda da ders zili çaldı.

EĞİTİM 16.09.2014 10:49:00 0
Artık dersane değil okul

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin özel okula dönüştürülmesine ilişkin geliştirdiği mevzuat doğrultusunda, ilk dönüşüm okullarından olan Tekirdağ’da bulunan Özel Aden Ortaokulu ve Anadolu Lisesi’nde eğitim öğretim başladı. Devlet okullarında uygulanan mevzuata uygun bir şekilde ders başı yapan öğrenciler ilk derslerini işledi.

 

Dönüşüm süreci hakkında bilgi veren Aden Ortaokulu ve Anadolu Lisesi kurum sorumlusu Sadık Baş, yeni eğitim öğretim yılında devlet okullarında olduğu gibi ilk gün heyecanı yaşadıklarını belirterek, "Bugün itibariyle dershaneden okula dönüşen kurumlar olarak eğitim, öğretime başladık. Dershane dönüşümüyle beraber bize verilen hakkı Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile sağladık. Şu anda 427 öğrencimizle beraber 27 dersliğimizde 40 öğretmenimizle eğitim vermekteyiz. Türkiye’de dönüşüm okulları içerisinde ilkler arasında yer alıyoruz. Tekirdağ’da ilk dönüşüm okulu olarak 15 Eylül itibariyle dönüşümümüzü tamamlayıp yeni döneme ilk adımımızı attık" dedi.

 

Aden Anadolu Lisesi öğrencisi Alper Kahveci ise okulundan memnun olduğunu belirterek, ücretinin yarısı devlet tarafından karşılan öğrencilerden olduğunu, okulunda devlet okullarında uygulanan mevzuata uygun bir şekilde birçok imkanla eğitim alma şansı yakaladığını ifade etti.