Bulgaristan'da 5 Ekimde seçim var

Bulgaristan HÖH Milletvekilleri Kilikadılılar'dan da destek istedi

SİYASET 16.09.2014 10:45:00 0
Bulgaristan

Bulgaristan'da 5 Ekim'de gerçekleştirilecek parlamento erken genel seçimler için HÖH Milletvekili Ahmet Hüseyin, Dobriç HÖH Milletvekili Aksel Naz HÖH Trakya Sorumlusu Güner Çetin, Bulgaristan Abdullah Köyü, Kuynuköy, Karaabdullah Köyü Muhtarları, Bisader Genel Merkez ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Kilikadılılar Derneğine ziyaret gerçekleştirdi.

 

ANADİLDE EĞİTİM SAĞLANMALI

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi ( HÖH ) milletvekili adaylarından oluşan Heyet, Kilikadılılar Derneği’ni ziyaret etti. Kilikadılılar Derneği ziyareti öncesi HÖH milletvekilleri Çorlu’da ki Bulgaristan göçmenleriyle buluştu. Açılış konuşmasını  gerçekleştiren Kilikadılılar Dernek Başkanı Bilgin İnceoğlu, Trakya Sorumlusu Güner Çetin’i yeni görevinden dolayı kutladı. İnceoğlu milletvekillerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Azınlık suçluların cezalandırılması, anadilde eğitimin sağlanması, 1950-60-74-78 soydaşlarımıza vatandaşlığın iadesi, Bulgaristan Türklerine ait vakıf malların verilmesi, Türkiye’de yaşayan soydaşlarımızın sıkıntılarının çözümünde daha fazla milletvekili çıkartmadan geçmektedir. Çorlu Belediyesi ailesine Bulgaristan’ın Kilikadı Köyü Avrupa Kültür Merkezinde gerçekleştirmiş olduğu kültürel faaliyetten dolayı teşekkür ederim. Üyelerimizin sorunları ve sorular var, sizleri onlarla görüştürmek istedik. Bizler Bulgaristan'da yaşanan her tür gelişmeyi yakından takip ediyoruz, bir bütünün parçalarıyız" dedi.

 

TÜRKİYE’DE 136 SANDIK KURULACAK

Bulgaristan'da 5 Ekim'de gerçekleştirilecek erken genel seçimler için Türkiye'de 136 sandık kurulacağını belirten Trakya Sorumlusu Güner Çetin, şöyle devam etti: “Ergene ve Çorlu ilçemizde kurulacak sandıklar hakkında soydaşlarımızdan çok soru gelmektedir. Ergene ilçemiz Ulaş Mahallesi Ulaş İlköğretim Okulu, Marmaracık Mahallesi İlkokulu, Yeşiltepe Mahallesi İnönü İlkokulu, Sağlık Mahallesi Başöğretmen Ortaokulu, Çorlu İlçemiz Şeyhsinan Mahallesi Vehbi Günaştı İlkokulu, Havuzlar Mahallesi Vali Şenol Engin İlkokulu, Çobançeşme Mahallesi Gönüllü Hizmet Vakfı Ortaokulu, Kazımiye Mahallesi Çorlu Ortaokulunda çifte vatandaşlarımız oylarını kullanabilirler. Bu seçimin bir önceki seçimlere nazaran mevcut olan sandık sayımız Ergene ve Çorlu’da toplamda 7’den 12 sandığa çıkartarak vatandaşımız bekleme yapmaksızın oyunu kullanabilir. HÖH olarak Trakya ve Türkiye’de sandık sayımızda artış bulunmaktadır’’ 

 

BİZE 36 MİLLETVEKİLİ YETMİYOR

Bulgaristan Sofya HÖH Milletvekili Adayı Ahmed Hüseyin ise, "Bulgaristan'da yaşam zor. Türkleri sevmiyorlar. Sosyal medyada çok ağır eleştiriliyoruz. Buraya gelen kardeşlerimiz çok çekti, ama biz de çok çektik. Türk insanımız Bulgaristan' da her hizmeti Türk milletvekillerimizden istiyor. Biz azınlığız, kahraman değiliz. 36 milletvekili yetmiyor, güçlü değiliz’’ dedi.

 

Haber Merkezi