Ergene kanser yapıyor dedi görevden alındı

Geçtiğimiz günlerde, "Ergene nehri ile sulanan arazilerde yetişen ürünler kanser sebebi oluyor"diye açıklama yapan Edirne Devlet Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dilek Tuçer, gör

YAŞAM SAĞLIK 15.09.2014 15:49:00 0
Ergene kanser yapıyor dedi görevden alındı

Edirne Devlet Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dilek Tuçer, Ergene ile ilgili yaptığı açıklama nedeniyle görevden alındı. Edirne Valisi Ali Şahin, Dr. Tuçer’in açıklamaların bilimsellikle alakası olmadığını öne sürerek, görevden alındığını açıkladı.

 

ERGENE KANSER YAPIYOR DEMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta İHA’ya yaptığı bir değerlendirmede, “Ergene Nehri ile sulanan arazilerde yetişen ürünler kanser sebebi oluyor” diye açıklama yapan Edirne Devlet Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dilek Tuçer, görevden alındı. Vali Dursun Ali Şahin, “Pirinçlerin kanser yaptığı hangi bilimsel ortamda açıklanmış”dedi.

 

GÖREVDEN ALINDI

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, geçtiğimiz günlerde Ergene Nehri ile sulanan arazilerde yetişen ürünlerin kansere sebep olduğu ile ilgili açıklama yapan İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dilek Tuçer’in, bilimsel dayanağı olmayan bilgilerle ve kendilerinden izin alınmadan açıklama yaptığı gerekçesiyle görevinden alındığını söyledi. 

 

İZİN ALMADAN AÇIKLAMA YAPTI

Edirne Devlet Hastanesi doktorlarından İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dilek Tuçer’in, geçtiğimiz günlerde, ‘Ergene Nehri ile sulanan arazilerde yetişen pirinç ve diğer ürünler kansere sebep oluyor’ şeklindeki açıklamaları basın ve medya organlarında geniş yer bulmuş ve kamuoyu arasında paniğe sebep olmuştu. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de bugün gazetecilerin konu ile ilgili sorularını cevaplayarak, söz konusu doktoru bilimsel veriler olmadan ayrıca valilikten herhangi bir izin alınmadan gerçekleştirilen toplantı olduğu gerekçesiyle, görevden alındığını belirtti.

 

“PİRİNÇLERİN KANSER YAPTIĞI HANGİ BİLİMSEL ORTAMDA AÇIKLANMIŞ”

Vali Şahin, Tuçer'i görevden alma sebeplerini şöyle açıkladı:

“Görevden almamızın sebebi, pirinçlerin kanser yaptığında dolayı değil. Pirinçlerin kanser yaptığı hangi bilimsel ortamda açıklanmış ki kanser yapmış. Basına gelişigüzel bilgi vermesinden dolayı, açıklama yapmasından dolayı görevden aldık. Başka da bir şey değil. Açıklamaları var ancak bilimsel değil. İzin almadan bu işlemlere giriştiği için ve kendiliğinden basına açıklama yaptığı için biz görevden aldık.”

 

“BAKANLIKTAN GELEN MÜFETTİŞ ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR”

Konu ile ilgili çalışma başlattıklarını dile getiren Vali Şahin, “Bakanlıktan gelen müfettiş çalışmasını sürdürüyor. Görevden aldığımız doktorun yerine de Kırklareli ya da Tekirdağ’dan bir doktor gelip göreve başladı” dedi.

Gazetecilerin, bazı doktorların da söz konusu konu ile ilgili bazı açıklamalarının olduğunu hatırlatması üzerine ise Vali Şahin, “Henüz okuduğum ya da incelediğim bir şey yok. Açıklamaları okuduktan sonra gereğini yaparız” şeklinde konuştu.

 

 

Haber Merkezi