Balkan üniversiteleri birliği kuruldu

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ün girişimleriyle 31 Üniversitenin katılımıyla kurulan Balkan Üniversiteler Birliği ilk toplantısını Karaağaç Yerleşkesi'nde g

EĞİTİM 14.09.2014 14:53:00 0
Balkan üniversiteleri birliği kuruldu

Balkanlardaki 31 üniversitenin anlaşma imzalayarak dahil olduğu ve 6 üniversitenin de elektronik ortamda üye olmayı kabul ettiği Balkan Üniversiteler Birliğinin ilk toplantısı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın mesajının okunmasıyla başladı. 

 

Balkan Üniversiteler Birliği toplantısının açılış konuşmasını TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük gerçekleştirirken, açılış konuşmasının ardından Balkan Üniversiteler Birliğinin tüzüğü görüşüldü ve TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük oy birliğiyle 31 Aralık 2015 tarihine kadar Balkan Üniversiteler Birliğinin Başkanı seçildi. Ayrıca Birliğin kalıcı sekretaryasının Trakya Üniversitesi bünyesinde olmasına oy birliği ile karar verildi. Ioanian Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Triantafyllos Albanis onursal başkan, 2016 yılına kadar TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük şimdiki Başkan, Sofia St. Kliment Ohridski Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ivan Ilchev ise gelecek Başkan olarak Birliğin yürütme kuruluna seçildi. 

 

Toplantının ardından 31 üniversite temsilcisi Balkan Üniversiteler Birliği Hatıra Ormanında her üniversite adına dikilmiş olan ağaca kendi üniversitesine ait plaketi yerleştirdi. Eski Senato Salonunda üniversite temsilcileri Balkan Üniversiteler Birliği Tüzüğünü imzalarken, Balkan Üniversiteler Birliği Gala Yemeği, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayında gerçekleştirildi. 

 

Galada konser veren Evrim Kaşıkçı, Balkan müzikleri ile katılımcıların beğenisini topladı.

 

Haber Merkezi