Kapaklı 'Hükümet Konağı'na kavuşuyor!

Kapaklı Kaymakamlığı Pınar Bulvarı üzerinde kiralanan Özbirlik Plaza'ya taşınma çalışmalarını tamamladı. Bu haftadan itibaren Kapaklı Kaymakamlığı ve birimleri kendi binasında hizmet v

GÜNDEM 14.09.2014 13:38:00 0
Kapaklı

Kapaklı Kaymakamlığı ve birimleri nihayet Hükümet Konağı olarak kiralanan Özbirlik Plaza’da hizmet vermeye başlayacak.

 

TÜM BİRİMLER AYNI BİNADA

Uzun süredir, Hükümet Konağı olarak kiralanan İnönü Mahallesi Pınar Bulvarı 61/B Özbirlik Plaza’aya taşınması planlanan Kapaklı Kaymakamlığı ve birimlerinin taşınma süreci geçtiğimiz hafta itibari ile başladı. Taşınma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Nüfus Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğü aynı binada hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle Kapaklı halkının gerek nüfus işlemleri gerekse tapu işlemleri için Çerkezköy’e gitmesine gerek kalmayacak.   

 

BİRİMLERİN YERLERİ DE BELİRLENDİ

Özbirlik Plaza’ya taşınan Kapaklı Hükümet Konağı’nda hangi birimin hangi katta hizmet vereceği de belirlendi. Yapılan planlamaya göre Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kapaklı İlçe Nüfus Müdürlüğü artık Hükümet Konağı’nın birinci katında vatandaşlara hizmet verecek. Hükümet Konağı’nın zemin katında Tapu Sicil Müdürlüğü, ikinci katında ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet verecek. Hükümet Konağı’nın üçüncü katı Mal Müdürlüğü’ne, dördüncü katı ise Kadastro Müdürlüğü, Dernekler ve Tüketici Hakem Heyeti’ne tahsis edildi. Hükümet Konağı’nın beş ve altıncı katlarında ise Kapaklı Kaymakamlığı hizmet verecek.    

 

ARTIK KAPAKLILILAR ÇERKEZKÖY’E GİTMEYECEK

Başta İlçe Nüfus Müdürlüğü olmak üzere devlet dairelerindeki işlemler için Çerkezköy’e gitmelerine gerek kalmayan Kapaklı sakinleri, Kapaklı Hükümet Konağı’nın çok yakınd ahizmete açılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşlar, “Yıllardır tüm resmi işlemlerimiz için buradan Çerkezköy’e gitmek zorunda kalıyorduk. Sonrasında Kapaklı ilçe oldu. Fakat devlet daireleri gerekli altyapı olmadığı için tam anlamıyla ilçemizde hizmet vermeye başlayamamıştı. Şimdi Hükümet Konağımız açılıyor. Tüm bu yaşadığımız sıkıntılar geride kalacak. Bu durumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ