11 ilçeye 11 milyon yatırım

Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları kapsamında Tekirdağ'ın 11 ilçesine toplam 11 milyon TL yatırım yapılacak.

GÜNDEM 14.09.2014 12:34:00 0
11 ilçeye 11 milyon yatırım

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yatırım stratejileri kapsamında Tekirdağ’ın 11 ilçesine 11 milyon TL yatırım yapılacağını açıklayarak, yatırımların büyükşehire yakışır şekilde adaletli ve eksiklik olan bölgelere yapılacağını belirtti.

 

HER İLÇEYE EŞİT DAVRANDI

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Albayrak basına yapılacak yatırımlar, altyapı sorunları ve Büyükşehir’in stratejik planları hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

Yatırımların 11 ilçedeki projelere, özellikle alt yapı konularına harcanacağını belirten Başkan Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlarımızı 11 ilçeye 11 milyon TL olarak belirledik. Genellikle altyapı sorunları üzerine geliştirdiğimiz projelerle Tekirdağ’ın her yerine ulaşacağız. Yatırımlar kapsamında Çerkezköy Belediyesi 825 bin TL yol yapım projesi, Çorlu Belediyesi 1 milyon 835 bin TL kapalı yüzme havuzu projesi, Ergene Belediyesi 725 bin TL kapalı pazar yeri yapım projesi, Hayrabolu Belediyesi 1 milyon 115 bin TL alt yapı ve üst yapı projesi, Kapaklı Belediyesi 710 bin TL İsmet Paşa park yapım projesi, Malkara Belediyesi 1 milyon 335 bin TL trafiğe kapalı cadde şehitlik projesi ile birlikte hayvanat bahçesi ile botanik bahçe ve bilgisayar donanımı yatırımı, Marmara Ereğlisi Belediyesi 305 bin TL kültür merkezi yapım projesi, Muratlı Belediyesi 540 bin TL beton parke taş yol yapım projesi, Saray Belediyesi 830 bin TL Galata Deresi peyzaj uygulama projesi, Süleymanpaşa Belediyesi 2 milyon 105 bin TL hizmet binası alım projesi, Şarköy Belediyesi ise 675 bin TL yatırım ile İstiklal Mahallesi kovalık Mevkii sahil düzenleme projesi yer alıyor” dedi. 

 

Projelerin bütçelerini açıklayan Başkan Albayrak, yapılan yatırımların altyapı, çöp, kanalizasyon, ulaşım hizmetleri olarak büyükşehir statüsüne geçilmesiyle mahalleye dönüşen köylere kadar ulaşacağını belirtti. Albayrak, ilçe belediye binalarının yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait hizmet binalarının da kurulacağını ifade ederken, toplantı basın mensuplarının sorularının cevaplanmasıyla son buldu.