Karakoç, direniş çadırını 2'nci kez ziyaret etti

Yaklaşık bir ay önce Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Deva İlaç Fabrikası önünde eylem yapan işçilere destek için ziyarette bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi

GÜNDEM 10.09.2014 18:44:00 0
Karakoç, direniş çadırını 2

BARDAĞI TAŞIRAN BİR DAMLADIR

MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç’un Petrol-İş Sendikası üyesi işçilerin bulunduğu direniş çadırına gerçekleştirdiği ziyarete MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ da katıldı. Türkiye’de emekçilerin haklarının yalnızca sendikalar tarafından savunulduğuna dikkat çeken Erdem Karakoç, “Kenan Evren’in zorbalıkla getirdiği yasalar, bu dönem de mevcut iktidar tarafından uygulanıyor. Taşeronluk aldı başını gidiyor. İşçinin hali ortada. Bizim yapabileceklerimiz sınırlı. Biz geleceğiz gideceğiz işçimizin yanında olacağız. Ne demişler, bardağı taşıran bir damladır” ifadelerini kullandı.

 

ALLAH SADDAM’A, SİSİ’YE, KADDAFİ’YE ÖZENENLERİN HAYRINI VERSİN

İşçilerin ülkede mağdur edildiğini dile getiren Karakoç, “Biz sizlerin yanınızdayız. Sizleri dinlemeye geliyoruz. Bugün sizi ikinci kez ziyaret ettik. Keşke haftada iki kez ziyaret edebilsek. Bu da bizlerin eksikliğidir” dedi. Türkiye’nin Ortadoğu diktatörlüğüne özenenlerin istediği gibi at koşturacağı bir ülke olmadığını kaydeden Karakoç, “Allah Saddam’a, Sisi’ye, Kaddafi’ye özenenlerin hayrını versin. Hak arayışında güçlü olamazsak, muhalefet siyasette iktidar kadar güçlü olamazsa yol alamayız” dedi.

 

TÜRKİYE’DE SENDİKALARIN DURUMU İÇLER ACISI

Türkiye’nin bir gün muhakkak kazanmaya başlayacağını belirten Erdem Karakoç, “Türkiye’de en çok da işçiler kazanacak. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Petrol İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Ali Bayram ise “Bu ülkenin Çalışma Bakanı kalkıp şunu söylüyor. Bu ülkede 22 milyon çalışan var. 10 milyonu kayıt dışı. Geri kalan 12 milyon işçiden yalnızca 500-600 bini sendikalı. Türkiye’de sendikaların durumu içler acısı. Biz yılmayacağız. Bizleri sahiplenen sizin gibi değerli dostlar olduğu sürece direnişimize devam edeceğiz” diye konuştu.   

 

EYLEM PLANLARI HAZIRLADIK

Önceki gün İstanbul’da basın açıklaması düzenlediklerini söyleyen Ali Bayram, “Önümüzdeki günler için eylem planları hazırladık. Salı günü Edirne Tıp Fakültesi önünde, Perşembe günü Tekirdağ’da Üniversite Hastanesi önünde eylem yapacağız. Direnişimizi sonlandırmıyoruz. Stratejimizi değiştiriyoruz” açıklamalarında bulundu. MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç, ziyaret sonunda direnişçi işçilerle hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ