Çerkezköy'de öğretmen açığı yok

Çerkezköy Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı dün saat 14.00'da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

EĞİTİM 10.09.2014 17:21:00 0
Çerkezköy

KATILIMCILAR KENDİLERİNİ TANITTI

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayır’ın başkanlık ettiği Çerkezköy Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı’na, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gülten Vatansever Balcıoğlu, Çerkezköy Belediyesi İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz ve Okul Müdürleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda daha sonra katılımcılar tek tek kendilerini tanıttı.

 

YETER Kİ DİLEKÇE İLE BAŞVURUN

Toplantı, “Örgün ve Yaygın eğitimin, bölgenin istek ve ihtiyaçlarına istihdam durumuna ve özeliklerine göre ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak yönlendirilmesi, planlanması ve yürütülmesi” konulu gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda söz alan Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Necdet Önder, okullarına giden yolların bozuk olduğunu ve belediye tarafından bu sorunun giderilmesi gerektiğini kaydetti. Çerkezköy Belediyesi İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz ise yalnızca Kızılpınar Anadolu Lisesi’nin değil tüm okulların dilekçe ile belediyeye müracaat etmeleri halinde ellerinden gelen katkıyı sağlayabileceklerini ifade etti.  

 

ÇTSO’DAN MÜJDE

Toplantıda katılımcılara bir müjde vermek istediğini kaydeden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, “Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl 3 okulumuzun doğalgaz dönüşümünü odamız gerçekleştirmişti. Bu yıl da ilçemizde eğitim öğretim veren Nurullah Narin Ortaokulu ile Kızılpınar 125. Yıl İlköğretimokulu’nun doğalgaz dönüşümünü yapacağız. İki okulumuzda da ikili öğretim verildiği için öğrenci sayısı çok fazla. Bu nedenle bu okullarımıza öncelik tanıdık. İhale aşamasına geldik. En kısa zamanda çalışmalara başlanılacak” ifadelerini kullandı.

 

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM OLMADAN 1’İNCİ SINIFA BAŞLANMASIN

Toplantıda daha sonra söz alan Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu Müdürü Hülya Altuntaş ise eğitimde kalitenin arttırılabilmesi için okul öncesi eğitim olmadan öğrencilerin 1’inci sınıfa başlamaması gerektiğini belirterek, “Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle de görüştük. Kendisine bizimle aynı fikirde olduğunu söyledi. Bu konuda velilerin bilinçlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti” diye konuştu. İlçede bazı velilerin kayıt esnasında çocuklarını öğlenci yapmak için ısrarcı olmasına anlam veremediğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Narın ise “Bir veli 1’inci sınıfa başlayacak olan çocuğunu, öğlenci olmaması halinde okuldan alacağını söyledi. Halbuki öğrencilerin beyinlerinin bilgiye en açık olduğu zaman sabah vaktidir. Kaldı ki bir velinin çocuğunun geleceği hakkında bu şekilde söylemlerde bulunması da çok üzücüdür” dedi.

 

SINIF ÖĞRETMENİ AÇIĞIMIZ YOK

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise “Eğitim ve öğretimin kesintisiz ve eksiksiz yürütülmesi için gerekli önlemlerin alınması” konusu görüşüldü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim-öğretimin kesintisiz bir şekilde sağlanabilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerine dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayır, “Geçtiğimiz haftaya kadar yaklaşık 45-50 sınıf öğretmeni açığımız vardı. Fakat yapılan 99 öğretmen ataması ile sınıf öğretmeni açığımız kalmadı. Dolayısıyla sınıf öğretmenliği için bu yıl görevlendirme yapmayacağız. Branş öğretmenliklerinde ise yaklaşık 80-100 öğretmen açığımız var. Atama yapılmaması halinde bu açığı görevlendirmelerle kapatmaya çalışacağız” dedi.

 

BELEDİYEMİZ HER ZAMAN YARDIMA HAZIR

Çerkezköy’de okulların birbirleri ve diğer kurumlarla olan koordinasyonunu genel anlamda iyi gördüğünü ifade eden Abdullah Nayır, eğitimde kalitenin yükseltilebilmesi için okullar arasında rekabet ortamı sağlanması gerektiğini belirterek, “Bu rekabet ortamında en sağlıklı değerlendirmenin yapılabilmesi için kriterleri kendim belirleyeceğim” dedi. Toplantı, “Bölgenin eğitime ayrılacak tüm potansiyel kaynaklarının seferber edilmesi” konulu gündem maddesi görüşüldü. Çerkezköy Belediyesi İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, Çerkezköy Belediyesi olarak tüm eğitim kurumlarına yardıma her zaman hazır olduklarının altını çizdi.

 

İLETİŞİM KONULARINDA DESTEK VEREBİLİRİZ

Eğitim kurumlarının Yüksekokul ile yapabileceği işbirliklerinin görüşüldüğü gündem maddesi kapsamında söz alan Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Gülten Vatansever Balcıoğlu, “Yüksekokul olarak özellikle iletişim konularında destek verebiliriz. Ayrıca 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi özel günlerde okullarımıza her türlü katkı sağlamaya da hazırız” dedi. Toplantı, “Oluşturulacak proje ekipleri ve komisyonların kurulması” gündem maddesinin görüşülmesi ile devam etti. Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde proje ekibi kurulacağını anımsatan Abdullah Nayır, “Kaymakamımız gerekirse bu konuda profesyonel destek de alınabileceğini belirtti. Proje ekibi sayesinde okullarımızın oluşturacağı projelerin geliştirilmesine katkı sağlayabileceğiz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ