İŞKUR göçmenlere de iş arayacak

Tekirdağ İşkurumu Avrupa Birliği'nin hazırladığı projeye destek verdi.

GÜNDEM 9.09.2014 18:02:00 0
İŞKUR göçmenlere de iş arayacak

Avrupa Birliği’nin ‘Göçmen topluluklarının kamu hizmetlerinden daha iyi faydalanması’ projesinin Türkiye ayağı kapsamında Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu’nda ‘İş Arama Becerileri ve İş Arayan Kaydı Oluşturma’ konularında sunum gerçekleştirildi.

 

PROJEYİ MİLLİ EĞİTİM YÜRÜTÜYOR

İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda geçekleştirilen sunumda dezavantajlı guruplardan olan göçmen toplulukları kültür elçilerine kamu hizmetlerine ulaşma ve bu hizmetlerden etkin şekilde faydalanma kapsamında seminer verildi. Altı ülkenin katılımıyla ve Avrupa Birliği Desteğiyle gerçekleştirilen ‘Göçmen Topluluklarının Kamu Hizmetlerinden Daha İyi Faydalanması’ projesinin Türkiye ayağını Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü yürütüyor.

 

İŞ ARAMA VE KAYDI OLUŞTURMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Proje; kamu kurumları ile göçmen topluluklarını bir araya getirmek, kültür elçileri belirlemek, kamu kurumlarına göçmen topluluklarının kültürlerini tanıtmak ve bu toplulukların kamu kurumlarına erişimi kolaylaştırıcı eğitim vermek başlıklarından oluşuyor. Bu kapsamda Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ortak çalışmasında katılımcılara İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanları Semra Eyvaz ve Duygu Koç tarafından ‘İş Arama Becerileri ve İş Arayan Kaydı Oluşturma’ ile İŞKUR’un Faaliyetleri konusunda bilgilendirici bir sunum gerçekleştirildi.

 

Haber Merkezi