Ak Partililer'den Büyükyoncalı için Büyükşehir'e çağrı

Kapaklı Belediyesi'nin Ak Partili üyeleri referandum sonucunda Kapaklı'ya bağlanmayı isteyen Büyükyoncalı halkının talebinin Büyükşehir Belediyesi tarafından da kabul edilmesini istediler

SİYASET 3.09.2014 17:31:00 0
Ak Partililer

Kapaklı Belediyesi’nin Ak Partili Meclis Üyeleri bir basın açıklaması yaparak Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması için  Büyükşehir Belediyesi’nden de Kapaklı Belediyesi’nde olduğu gibi bir kararın çıkmasını beklediklerini açıkladılar.

Ak Partili Meclis Üyeleri adına açıklama yapan Ak Parti Kapaklı Belediyesi Meclisi Grup Sözcüsü Salih Bezgin, açıklamasında şunlara yer verdi:

 

HALKIN İRADESİNE SAYGI GÖSTERDİK

“Saray İlçesi Büyükyoncalı Mahallesi’nin Kapaklı ilçemize katılma talebi ile ilgili 27.07.2014 tarihinde yapılan referandum ksonucu, Büyükyoncalı Mahallesi’nin yüzde 79’luk bir oranla (3925 evet 1007 hayır oyu) halkın iradesi sonucu katılma talebi gerçekleşmiştir. Bu talep Kapaklı Belediyemiz’de Meclis gündemine gelerek katılma talebi değerlendirilmiştir. Bizler Ak Parti Belediye Meclis üyeleri olarak yaptığımız istişareler sonucunda halkımızın iradesi doğrultusunda, aynı zamanda Kapaklımızın sosyal kültürel, siyasi gelişmesine, toprak bütünlüğü olarak büyümesine katkı sağlayacağından ve  Kapaklı Ak Parti Meclis üyeleri olarak en önemlisi de,  demokrasinin gereği halkın iradesine saygı göstermemiz gerektiğine inanarak böyle bir talebe ‘evet’ oyu kullanduk. Bizimde verdiğimiz destekle Kapaklı’ya katılmalarına uygun olduğuna Meclisimizce karar verilmiştir.

 

AYNI HASSASİYETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN DE BEKLİYORUZ

Göstermiş olduğumuz bu hassasiyetle aynı zamanda Kapaklı İlçemiz için tarihi bir görev olarak gördüğümüz bu oylamanın aynı hassasiyetle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Melcisi’nde de ele alınmasını ve hassasiyetle değerlendirilmesini arzu etmekteyiz.”

Ak Parti Grup Sözcüsü Salih Bezgin’in yazılı olarak yaptığı basın açıklamasının altında Ak Partili Meclis Üyeleri Mustafa Çetin, Akın Yılmaz, İrfan Demir, Sevgi Aksoy, Bahtiyar Büyükbüce, Ufuk Bayraktar, İbrahim Aktürk, Fatih Önkol, Salih Bezgin ve Mahir Aras’ın imzası yer aldı.

 

Haber Merkezi