Engelsiz özürlüler dubaları da kırdı!

Çerkezköy Belediyesi, engelli rampalarına park yapılmaması için duba koyarak önlem aldı. Ancak bu da bazı engelsiz özürlü sürücüler için kar etmedi, dubaları söküp yine park ettiler.

GÜNDEM 2.09.2014 13:43:00 0
Engelsiz özürlüler dubaları da kırdı!

Kent merkezinde kaldırımlara yapılan engelli rampaları, duyarsız sürücülerin hatalı parkları nedeniyle kullanılamaz hale gelince, Çerkezköy Belediyesi de  rampaların önüne dubalı önlem almak zorunda kaldı, ancak bu da kar etmedi. Bazı engelsiz özürlü demek zorunda kaldığımız sürücüler, dubaları kırıp engelli rampalarını kapatacak şekilde yine araçlarını park etti.

 

ENGELLERİ BEYİNLERİNDE

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, rampanın önünün hatalı parklarla kapatılmasını önlemek amacıyla ağustos ayı başında rampaların önüne duba koyarken, bazı dubalar, duyarsız sürücüler tarafından yerinden söküldü. Duruma tepki gösteren Çerkezköylüler, “Engelli vatandaşlarımızın rampaları kullanabilmeleri için monte ettiği dubaların hangi zihniyet ya da hangi düşünce ile söküldüğünü merak ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırabilmek için pek çok uygulama ve düzenleme yapılıyor. Ama bu uygulamaların ve düzenlemelerin devam edebilmesi için önce beyinlerdeki engeller yok edilmeli.”diye tepkilerini dile getirdi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ