30 Ağustos Zafer Bayramı programı belli oldu

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Komitesi Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu başkanlığında toplandı. Toplantıda 30 Ağustos Zafer Bayramı için yapılacak hazırlıklar görüşülerek kutlama p

GÜNDEM 26.08.2014 15:29:00 0
30 Ağustos Zafer Bayramı programı belli oldu

09.00’DA BAŞLAYACAK

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92.yıldönümü kutlama programı belli oldu. Kapaklı Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre kutlamaların 07.00’de başlayacağını ve 24.00’de sona ereceği kaydedildi. Zafer bayramı sürecinde resmi, özel ve kamu kuruluşları ile askeri birlik, karargahların Atatürk posteri ve bayraklar ile donatılacağını kaydeden yetkililer “ Çelenk sunma töreni Cumartesi günü saat 09.00’da Atatürk meydanında Atatürk anıtı önünde yapılacaktır. Çelenk sunumunda bulunacak ve bulunmayacak resmi kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile ilçedeki ortaokul ve lise öğrencilerden oluşan bayrak ve flama grubu meydanda 08.40’da bulunacaktır” dedi.

 

ÇELENK KONULACAK

Kapaklı Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığına ait çelenklerin Atatürk anıtına konulacağını kaydeden yetkililer “ Çelenk sunmayacak kamu kurum ve kuruluşların amir ve müdürleri de kılık kıyafet yönetmeliğine uygun törene katılacaktır. Çelenkler Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Kaanoğlu ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından sunulacaktır. Çelenk sunumunun ardından Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda akabinde ise istiklal marşımız göndere çekilecektir. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Astsubay Çavuş Akif Bebek yapacaktır” diye konuştu.

 

TEBRİKLERİ KABUL EDECEKLER

Çelenk programının ardından programın Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda devam edeceğini kaydeden yetkililer “  09.20-10.00 arasında Kapaklı Meclis Salonunda protokol üyeleri tebrikleri kabul edecektir. Öte yandan törene katılmak isteyen ve ilçe merkezinde ikamet eden şehit ve gazi aileleri ise Kapaklı Belediye Başkanlığınca temin edilen araç ile evlerinden alınarak törene katılımları sağlanacak ve program sonunda da evlerine götürülecektir” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ