Bahçeşehir Üniversitesine çıkartma yaptılar

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Edirne Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı İsmet Açıkgöz'ün yanı sıra KeşanlÄ?

GÜNDEM 25.08.2014 18:42:00 0
Bahçeşehir Üniversitesine çıkartma yaptılar

“DESTEK OLACAĞIZ”

Ziyaret amaçlarının Edirne’de Bahçeşehir Koleji’nin kurulması ile eğitim hayatına çeşitlilik katılması ve Edirne’nin değerli bir turizm destinasyonu olmasında çok önemli yeri olan Edirne Sarayı kazı ve restorasyon sürecine katkılarından dolayı teşekkür etmek olduğunu belirten heyet, Edirne’nin daha rekabetçi bir şehir olması için yaptıkları çalışmalardan bahsetti ve yapılması planlanan tüm eğitim ve diğer konulardaki yatırımlar için destek olacaklarını bildirdi. 

 

“ULAŞIM OLANAĞI ARANIYOR”

Bahçeşehir Üniversitesi Kurucu Başkanı Enver Yücel de Edirne’nin bir açık hava müzesi olduğunu, Trakya Üniversitesi’nde sanat tarihi alanında çok değerli yerli yabancı öğretim üyelerinin bulunduğunu, Edirne ile ilgili Harvard Üniversitesinde Türkiye’den fazla kaynak bilgi bulunduğunu, bu bilgilerin Edirne için paylaşılacağını ve elinden geleni yaparak Edirne’nin hizmetine sunacağının altını çizdi. Yatırım konusunda yapacaklarının YÖK kanunundaki zorluklar yüzünden sınırlı olduğunu fakat hiç değilse bazı bölümlerin açılması konusunun gündemlerine alındığını ifade etti. Yücel, Edirne’nin öncelikle erişilebilirlik bakımından küçük de olsa bir hava alanına ihtiyacı olduğunu, özellikle zamanı verimli kullanmak isteyen girişimcilerin ve bölgeyi ziyaret etmek isteyen paralı turistlerin, hava yolu ulaşım olanağını fazlasıyla aradığını dile getirdi.

 

EDİRNE’YE DAVET ETTİ

Yücel, dünyanın gelecek sektörlerinin eğitim, tarım, sağlık ve enerji olduğunu ve bu konuda yapılacak yatırımların önünü açacak desteklerin dünyanın kalkınmış ülkelerinde nasıl yapılıyorsa, Türkiye'de de yapılmasının esas olduğunu, refah toplumu olabilmenin ancak böyle sağlanabileceğini belirtti.

Heyet, görüşmelerin ardından, işbirliği ve desteklerinin devamı temennileri ile, önümüzdeki günlerde de kendilerini tekrar Edirne’ye davet ederek, Yücel’e veda etti.

 

Haber Merkezi