Son etkinlik Fatih Camii'nde gerçekleşti

Edirne Belediye Başkanlığı Aile Danışma Merkezi tarafından başlatılan ve organizasyonu gerçekleştirilen "Gökkuşağı" Projesi'nin son ayağı Fatih Camii'nde düzenlendi. Son etkin

GÜNDEM 25.08.2014 16:21:00 0
Son etkinlik Fatih Camii

“KAYBETMEKTE DOĞAL BİR SONUÇTUR”

Fatih Camii’nde ki etkinlikte konuşan Geleneksel Çocuk Oyunları Gençlik Kulübü Dernek Başkanı Sadrettin Alıcı,“Edirne Belediyesinde görevli uzman psikolog Esra Selvi Hanım Gökkuşağı Projesi çerçevesinde bizden destek istediler. Bizde dernek olarak destek olacağımızı belirttik. Geleneksel Çocuk Oyunları etkinliğimizi Şubat ayında hayata geçirdik ve 25 Mayıs’ta genel kurulumuzu yaptıktan sonra derneğimiz faaliyetlerine başladı. Proje boyunca, dernek olarak, sokak oyunlarını çocuklarımıza öğretmeye çalıştık. Tabii oyunların hepsini bu kısa süre içerisinde öğretmek mümkün değil ama çocuklarımızın günümüz şartlarında rahatlıkla oynayabilecekleri oyunları öğretmeye çalıştık. Amacımız çocukları bilgisayar başından birazda olsa uzaklaştırmak, dört duvar arasından uzaklaştırarak onlara hareketlilik kazandırmak ve bununla birlikte paylaşmayı, dayanışmayı, kazanmak kadar kaybetmenin de doğal bir sonuç olduğunu anlatmaktı.” dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZI BULUŞTURDUK”

Edirne Belediye Başkanlığı Aile Danışma Merkezi’nde görevli Uzman Psikolog Esra Selvi, “Gökkuşağı Projesi kapsamında başlatılan ‘Sokak Oyunları Etkinliği’ ile,  Çavuşbey Mahallesinden, Kıyık’a; Yıldırımdan, Binevler’e kadar Edirne Merkez’deki camilerimizde çocuklarımızla oyunlar oynadık. Bu projemize bakıldığında birden fazla amacı var. Bunların en önemlisi çağımızın en büyük sıkıntısı olan obezitedir. Obezite, internet bağımlılığı, sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığına hayır diyebilmek ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak amacıyla alternatif sokak oyunlarıyla çocuklarımızı buluşturduk” dedi.

 

“DAHA İYİ YETİŞMELERİNİ SAĞLIYOR”

Edirne Müftü Yardımcısı Mehmet Karahan ise konuşmasında; “Geleneksel Çocuk oyunları ‘Gökkuşağı projesini, Edirne Belediyesi Psikolojik Danışmanlığı ve Edirne Müftülüğü ile işbirliği yapılarak bu oyunlar üzerinde çocuklarımızın eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ve yetiştirilmesine çalışılmıştır. Bu projedeki amaç çocuklarımızın sadece dini yönden değil, aynı zamanda ruhsal, psikolojik, sosyolojik ve kültürel yönden daha iyi yetişmelerini sağlamaktır” dedi.

 

Haber Merkezi