Hem mahalleyi hem halkı bilgilendiriyor

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi'nde dört yıldır mahalle muhtarlığı yapmakta olan Seçkin Dilsiz, teknolojiyi ve sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanarak mahalle sakinlerine hizmet vermeye çalışıyor.

GÜNDEM 25.08.2014 16:02:00 0
Hem mahalleyi hem halkı bilgilendiriyor

İNTERNETTEN TAKİP EDİYORLAR

Facebook, ve diğer sosyal medya araçlarını aktif bir şekilde kullanan Muhtar Seçkin Dilsiz yaptığı her türlü hizmeti ve önemli günleri kendi sayfasından paylaşarak mahalle sakinlerine anında ulaşıyor. 25 bin nüfusu bulunan mahallenin 4 bine yakını, Muhtar Seçkin Dilsiz’in Facebook ve ve diğer adreslerinde kayıtlı bulunuyor.

 

“TEK ADAY OLDUM”

Mahalle sakinlerinin bu hizmetten gayet memnun olduğunu aktaran Dilsiz “Kapaklı’nın 25 yıllık Muhtarı Çetin Dilsiz’in vefatının ardından 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan muhtarlık seçiminde 10 bin 561 kullanılan oyun 7 bin 736’sını alarak Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı oldum. 30 Mart yerel seçimlerinde de Cumhuriyet Mahallesi’nde tek aday oldum. 15 bin 560 seçmenin 13 bin 550’si sandık başına giderken, bu seçmenlerin hepsinin oyunu alarak tekrar muhtar oldum” dedi.

 

“BU HİZMETİ SUNMAKTAN MUTLUYUM”

Artık insanların bir çoğunun sosyal paylaşım sitelerini aktif olarak kullandığını ve bunu iyi değerlendirmek gerektiğini belirten Biner, “Artık teknoloji insanların vazgeçilmezi oldu. 30 Mart yerel seçimlerinde seçmen listeleri askıya çıktığında herkese sosyal medya üzerinden duyuru yaptık. Vatandaşların sıkıntı yaşadığı durumlarda ise kamera ile yaptığımız kaydı sesli olarak vatandaşlarımızla paylaşıp onları bilgilendiriyoruz. Herkesin elinde bir cep telefonu var, herkesin Facebook ve mail adresleri var. Ayrıca  her gün Kapaklı ilçemizde nöbetçi bulunan eczaneleri de sosyal medyada paylaşıyoruz. Vatandaşlarımız hangi eczanenin nöbetçi olduğunu buradan öğrenme imkanları oluyor. Onlara en hızlı şekilde bir muhtar olarak dört yıldır  bu hizmeti sunmaktan mutluluk duymaktayım” dedi.

 

“MAHALLE SAKİNLERİ ÇOK MEMNUN”

Mahallesinde bulunan vatandaşların acı tatlı tüm önemli günlerinde yanlarında olduğunu kaydeden Biner, “Buradaki insanların önemli günlerinde, acı tatlı günlerinde her şeyi birlikte paylaşıyoruz. Vatandaşlarımız bana telefonla ulaşamadığı üzere sosyal medya üzerinden mesaj yazarak sıkıntılarını ve isteklerini iletebiliyorlar. Mahalle sakinlerinde bir memnuniyet oluşuyor. Şu anda benim kayıtlı Facebook’ta ortak arkadaşım var mahalleden ise 15 bin seçmen var. Bu seçmenlere teknoloji yolu ile ulaşıyoruz. Mahallemiz için örnek bir muhtarlık yapmaya çalışıyoruz. Facebook, ve internetin bütün imkanlarını kullanarak vatandaşlarımıza yardımcı olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Gökhan YILMAZ